NASLOVNA / KONCEPTI / Mercedes ima u planu slabiju seriju AMG modela

Mercedes ima u planu slabiju seriju AMG modela

the-s-63-amg-coupe-gets-its-first-video-review-video-83068_1

Kako postoji praznina između AMG i običnih Mercedesovih modela, ova nemačka kompanija razmišlja da izbaci nekoliko modela koji će imati jedan mali deo AMG tretmana.

 

Prvi takav model, koji bi trebalo bi da bude predstavljen početkom 2015. na auto-salonu u Detroitu, imaće oznaku C450 AMG. Ovaj automobil zauzeće poziciju između Mercedesa C400 i budućeg modela C63 AMG. Mercedes C450 AMG neće dostizati performanse “pravih” AMG modela.

 

Umesto toga, imaće pojačan 3.0 litarski bi-turbo V6 motor koji će u odnosu na C400 raspolagati sa 50-ak “konja” više, tako da će proizvoditi oko 370 ks. Poređenja radi, očekuje se da će novi Mercedes C63 AMG dobijati pogon od 4.0 litarskog bi-turbo V8 motora koji će razvijati 476 ks.

 

Osim snažnijeg motora, C450 AMG imaće i sportski podešenjo oslanjanje, kao i vizuelne modifikacije po kojima će se razlikovati od regularnih modela, kao što je C400, ali i od Mercedesa C63 AMG. Nakon C klase, slabije AMG varijante trebalo bi da dobiju i Mercedes CLA, GLK i E klasa, a ovi modeli na tržištu će biti takmaci Audijima sa oznakom “S”.

 

Izvor

 

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

3 KOMENTARI

  1. Ovo će biti zbunjujuće, trebali su osmisliti novu oznaku te srednje varijante a da AMG ostane AMG.

  2. Pa slabija varijnta onda treba da bude BMG 😀

  3. hahahah 😀

Leave a Reply