NASLOVNA / KONCEPTI / Mercedes G-Code koncept pogonjen solarnom energijom

Mercedes G-Code koncept pogonjen solarnom energijom

Drastične promene unutar Mercedesa dovele su do toga da je Mercedes u sred velikih izmena svog SUV i krosover segmenta, pa će veliki broj modela dobiti nov izgled i ime, a kao potvrdu ove evolucije, nemački gigant je na otvaranju novog centra u Pekingu predstavio revolucionarni “vision G-Code” koncept koji predstavlja njihov najkraći krosover ikada napravljen.

Mercedes-G-Code (1)

Uprkos kompaktnoj formi, koncept je opremljen najsavremenijom tehnologijom. Najzanimljiviji novitet je “multi-voltaic” srebrna farba koja pretvara celu karoseriju u jedan veliki solarni panel zadužen za napajanje hibridnog pogona na svim točkovima.

Mercedes-G-Code (2)

Na prednjem delu se nalazi holografska rešetka koja promenom boje pokazuje u kom modu vožnje se trenutno nalazi automobil. Prednju rešetku orkužuju LED farovi, koji se nalaze i na zadnjem delu, dok se na
Pogledajte ponudu sjata mobile.de na srpskom jeziku.

Mercedes-G-Code (3)

A stubu nalaze skrivene kamere koje iskaču i služe kao retrovizori. U unutrašnjosti dominira volan inspirisan bolidima Formule 1, a četiri sedišta su potpuno odvojena i imaju funkcije hlađenja, grejanja i masaže.

Mercedes-G-Code (4)

Naravno, ovaj koncept pre svega služi da pokaže mogućnosti moderne tehnologije, međutim, mogao bi da nagovesti u kom pravcu će dizajnersko odeljenje Mercedesa razmišljati u budućnosti.

Mercedes-G-Code (5)

Mercedes-G-Code (6)

Mercedes-G-Code (7)

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Električni Lotus Evija ima 2000KS i koštaće…

Lotus je još ranije potvrdio da će ovog meseca u Londonu promovisati svoj novi električni …

Leave a Reply