NASLOVNA / HOT / McLaren-ov prototip BP23

McLaren-ov prototip BP23

McLaren-BP23-1

McLaren koristi modifikovani 720S kao bazu za razvoj Hyper-GT hiperautomobila sa tri sedišta, predviđen da uđe u prodaju 2019. godine.

Nazvan šifrovanim imenom BP23, novi McLaren igraće ulogu Grand Tourer-a u kompanijinoj Ultimate Series ediciji, ali će ključni aspekt automobila svakako biti činjenica da ima centralno mesto za vozača, sa dva putnika pozadi.

McLaren-BP23-2

Sličnosti sa F1 bolidom neće se zaustaviti samo na tome, jer McLaren planira ograničenu (i već rasprodatu) seriju od samo 106 vozila BP23, koji će postati “najbrži McLaren ikada”, bez obzira na to što je fokusiran na grand touring.

Mc Laren za sada ne govori o brojkama, ali definitivno možemo očekivati hibridni pogon sa ozbiljno modifikovanom varijantom twin-turbo 4.0-litarskog V8 motora koji je u 720S. Snaga će biti veća od 1.000 KS, dok će maksimalna brzina biti veća od one koju postiže Formula 1 (386 km/h).

McLaren-BP23-3

Svaki od novih Hyper GT-ova koštaće 2.5 miliona dolara. Ipak, treba imati u vidu da ovo neće biti jedini McLaren model iz Ultimate serije, jer se očekuje hiperautomobil za trke u sledeće dve godine.

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

audi s5 na struju

Morate pogledati: AUDI S5 na struju

Kada je izašao iz fabrike, Audijev S5 je bio sve samo ne dosadan. Danas je …

Leave a Reply