26/02/2021 11:32:07 AM
NASLOVNA / KONCEPTI / Urus, Lamborghinijev SUV, pokretaće motor od 660 KS

Urus, Lamborghinijev SUV, pokretaće motor od 660 KS

Lamborghini-Urus-2

Urus, Lamborghini-jev novi SUV,pokretaće 4-litarski biturbo V8 motor sa 660 KS, po rečima prvog čoveka Lamborghinija, Stefana Domenicalija. U pripremi je, prema izvorima iz Lamborghinija, i hibridna verzija.

Dugo najavljivan Lamborghinijev ultrasportski SUV Urus, prema mišljenju nekih duhovni je naslednik modela LM002, a do prvih evropskih kupaca trebao bi da stigne u drugoj polovini naredne godine. Godinu posle Lamborghini će ponuditi i njegovu hibridnu verziju.

Lamborghini-Urus-3

U Lamborghiniju očekuju da će u prvoj godini napraviti (i prodati) 1.000 primeraka, a u 2019. godini trebalo bi da proizvedu 3.500 automobila, što bi predstavljalo polovinu ukupne godišnje proizvodnje slavne italijanske automobilske kompanije u kojoj godinama proizvode samo supersportske automobile.

Lamborghini-Urus-1

Bez obzira na motor od 660 KS, u Lamborghiniju se ovog puta nisu fokusirali na vreme koje bi Urus ostvario na čuvenoj stazi Nürburgring Nordschleife, već insistiraju na tome da Urus pored performansi prvenstveno treba da bude ugodan i udoban u svakodnevnim situacijama.

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply