04/06/2020 10:06:06 AM
NASLOVNA / KONCEPTI / Lamborghini – Da li je ovo novi Aventador SVJ?

Lamborghini – Da li je ovo novi Aventador SVJ?

lamborghini-tizer-Aventador-SVJ

Lamborghini će 23. avgusta predstaviti model Aventador Superveloce Jota (SVJ), koji će u gami biti pozicioniran iznad Aventadora SV.

Tizerom detalja prednjeg dela automobila sa velikim otvorima za vazduh, italijanski proizvođač najavio je novi ekstremni produkcijski Aventador koji će nadmašiti postojeće verzije ovog modela.

U poređenju sa varijantom Superveloce (SV), čiji atmosferski 6.5 V12 proizvodi 740 “konja”, SVJ model ima 20 ks više pa usporučuje čak 760 ks pri 8.500 o/min. Maksimalni obrtni moment je 720 Nm i postiže se pri 6.750 o/min.

Lamborghini je otkrio i da Aventador SVJ ima značajno unapređenu aerodinamiku zahvaljujući aktivnim spojlerima, a sila prijanjanja (downforce) veća je za 40% u odnosu na SV model.

Uprkos mnogim unapređenjima, Aventador SVJ ima relativno malu masu od 1.525 kg, mereno sa praznim rezervoarom i bez drugih radnih fluida.

Lamborghini će svoju novu zver predstaviti uživo posetiocima manifestacije “Konkurs elegancije” koja se tradicionalno održava u kalifornijskom Pebl Biču svake godine krajem avgusta.

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply