NASLOVNA / KONCEPTI / Lamborghini – Da li je ovo novi Aventador SVJ?

Lamborghini – Da li je ovo novi Aventador SVJ?

lamborghini-tizer-Aventador-SVJ

Lamborghini će 23. avgusta predstaviti model Aventador Superveloce Jota (SVJ), koji će u gami biti pozicioniran iznad Aventadora SV.

Tizerom detalja prednjeg dela automobila sa velikim otvorima za vazduh, italijanski proizvođač najavio je novi ekstremni produkcijski Aventador koji će nadmašiti postojeće verzije ovog modela.

U poređenju sa varijantom Superveloce (SV), čiji atmosferski 6.5 V12 proizvodi 740 “konja”, SVJ model ima 20 ks više pa usporučuje čak 760 ks pri 8.500 o/min. Maksimalni obrtni moment je 720 Nm i postiže se pri 6.750 o/min.

Lamborghini je otkrio i da Aventador SVJ ima značajno unapređenu aerodinamiku zahvaljujući aktivnim spojlerima, a sila prijanjanja (downforce) veća je za 40% u odnosu na SV model.

Uprkos mnogim unapređenjima, Aventador SVJ ima relativno malu masu od 1.525 kg, mereno sa praznim rezervoarom i bez drugih radnih fluida.

Lamborghini će svoju novu zver predstaviti uživo posetiocima manifestacije “Konkurs elegancije” koja se tradicionalno održava u kalifornijskom Pebl Biču svake godine krajem avgusta.

Autor: Nikola Petrovic

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Najavljen Audi PB 18 E-Tron kocept

I Audi je najavio premijeru za predstojeći događaj Pebble Beach Concours d’Elegance u SAD-u. U …

Leave a Reply