22/04/2021 10:34:31 PM
NASLOVNA / KONCEPTI / Nissan Frontier Attack na Sajmu u Buenos Airesu

Nissan Frontier Attack na Sajmu u Buenos Airesu

Nissan-Frontier-Attack-1

Frontier Attack, Nissan-ov konceptni model, predstavljen je na Sajmu automobila u Buenos Airesu u Argentini.

Koncept je dizajniran u Nissanovom dizajnerskom centru u Rio de Janeiru, a on je plod ideje o hardcore verziji namenjenoj latinoameričkom tržištu. Pickup je trenutno izložen na Sajmu automobila u Buenos Airesu, a postoje šanse da će dobiti i produkcijsku verziju.

Nissan-Frontier-Attack-3

Koncept je od tla podignut za dodatnih 40 mm u odnosu na standardni Frontier, a dobio je i veće Yokohama gume kako bi lakše savladavao najteže terene. Nissan je produžio i krov te postavio veća sedišta za bolju udobnost tokom dužih putovanja.

Pickup je ofarban u crvenu boju s crnim detaljima, a napred su i zatamnjeni svetlosni sklopovi. U unutrašnjosti se nalazi mnoštvo crvenih ukrasa i detalja.

Naravno, Attack ima pogon na sva četiri točka, sisteme za stabilnost i bolju trakciju, sistem za pomoć pri penjanju i spuštanju i slično.

Nissan-Frontier-Attack-2

Koncept pokreće 2,3-litarski turbodizelaš iz produkcijskog modela, koji razvija 190 KS i 450 Nm obrtnog momenta, a snaga se prenosi na obe osovine preko šestobrzinskog menjača.

Nissan želi istaći da je Frontier jedini model u klasi koji na zadnjem vešanju kombinuje rešenje multilink ramena i krute osovine.

Kao što je bio slučaj s konceptom Kicks iz 2015. godine, Nissan želi da vidi kako će svet reagovati na Frontier Attack pre nego se odluči da li će krenuti u serijsku proizvodnju.

Izvor: Klix.ba

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply