NASLOVNA / KONCEPTI / KIA predstavila KX3 koncept

KIA predstavila KX3 koncept

Kia je danas predstavila koncept KX3 kojim najavljuje ulazak na tržište pod-kompaktnih krosovera. Posle Hyundaija, koji je u Kini predstavio mali SUV, ix25, i drugi veliki korejski proizvođač prikazao je svoju verziju krosovera iz istog segmenta.

kia-kx3

Kijin koncept KX3 nagoveštava kako bi trebalo da izgleda njihov mali sportski terenac u ovoj brzo rastućoj klasi na kineskom automobilskom tržištu.

kia-kx3-2

KX3 nema tipičan Kijin dizajn, iako ima prepoznatljivu masku hladnjaka i stop svetla. Automobil je dugačak 4.260 mm, širok 1.760 mm, a visok 1.630 mm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2.590 mm. Prtljažnik ima korisnu zapreminu od 400 litara, sa uspravljenim naslonima zadnjih sedišta.

kia-kx3-3

Automobil je pogonjen 1.6 litarskim turbo-benzinski motorom sa direktnim ubrizgavanjem goriva (T-GDI), koji je uparen sa sedmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom (DCT).

Snaga motora prenosi se na sve 4 točka, što ovaj krosover čini upotrebljivim i u terenskoj vožnji.

U Kiji kažu da je konstrukcija KX3 napravljena kako bi osvojila maksimalnih 5 zvezdica po kineskom sigurnosnom standardu, C-NCAP, a zbog bolje pasivne sigurnosti povećali su upotrebu čelika visoke čvrstoće. Koncept KX3 napravljen je isključivo za kinesko tržište, a u Kiji za sada nisu potvrdili da li će i kada započeti serijsku proizvodnju ovog automobila.

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply