NASLOVNA / HOT / Aspark Owl, japanski električni superautomobil

Aspark Owl, japanski električni superautomobil

Aspark-Owl-1

Japanski Aspark razvija električna vozila još od 2014. godine, a sada su spremni da predstave interesantnu kreaciju nazvanu “Owl”. Ova misteriozna mašina debitovaće na Sajmu automobila u Frankfurtu, a radi se o električnom “zero-emissions” superautomobilu.

Za sada se zna da će električni automobil imati karoseriju kompletno izrađenu od ugljeničnih vlakana, kao i da će ležati na super lakim magnesium točkovima kako bi dodatno smanjili težinu. Visok je manje od jednog metra (990mm), a ima za cilj da od 0-100 km/h stigne za manje od dve sekunde.

Aspark-Owl-2

Ukoliko se ova brojka pokaže kao istinita, onda će Owl biti ozbiljno brži od Dodge Challenger SRT Demon-a, kojem za to ubrzanje treba 2.3 sekunde.

Još uvek se ne zna da li će ovo biti samo koncept ili produkcijska verzija. Sve što imamo za sada su ovi renderi koji pokazuju niski superautomobil sa impresivnim prednjim spliterom, vratima koja se otvaraju na gore, velikim otvorima za vazduh sa strane i masivnim zadnjim spojlerom.

Aspark-Owl-3

Ono što je sigurno je da će se 12. septembra znati mnogo više informacija, jer će tada automobil oficijelno biti predstavljen na Frankfurtskom sajmu.

PROČITAJ I OVO!

“Građansko hapšenje”: Nema saobraćajca? Nema veze, tu je biciklista VIDEO

Svakodnevno smo svedoci brojnih saobraćajnih prekršaja koje čine vozači kada se uvere da u blizini …

Leave a Reply