NASLOVNA / KONCEPTI / Jaguar Project 7

Jaguar Project 7

Tek što je Jaguar Land Rover nedavno objavio osnivanje svoje Special Operations divizije, Jaguar je pre nekoliko dana najavio i da će ta nova divizija na ovogodišnjem Festivalu brzine u Goodwoodu predstaviti jedan specijalni Jaguar model.
Ovaj specijalni Jaguar će premijeru imati 26. juna u Goodwoodu, a radi se o doteranoj varijanti prošlogodišnjeg Jaguara Project 7.

 

jaguar_f-type 21111

Podsećanja radi, Project 7 je napravljen na bazi F-Typea, a ima zadatak da podseti na Jaguar D-Type i Jaguarovu Le Man istoriju (ime je dobio u čast sedam Jaguarovih pobeda u Le Manu).

 

jaguar_f-type 211111

 

 

Pored V8 motora, u paketu su i nove opruge i amortizeri, sportski izduvni sistem, aero body kit (restilizovani prednji branik, prednji spojler, pragovi, zadnji difuzor, fiskni zadnji spojler), bele trkačke trake…


jaguar_f-type 2111111

 

 

Ovogodišnji Project 7 se od prošlogodišnjeg razlikuje po drugoj boji eksterijera (prošlogodišnji je bio u plavoj boji), novim točkovima, žutim kočionim kleštima (prošle goidne u crvenoj boji), po voanu na levoj strani (prošle godine na desnoj strani), kao i po činjenici da ovogodišnji Project 7 ima dva sedišta. Prošlogodišnji Project 7 je naime imao jedno trkačko sedište, a umesto suvozačevog je imao posebno mesto za kacigu koja je u bila u boji automobila.
Jaguar će inače ove godine u Goodwoodu prikazati i klasični 1954 D-Type (i 1956 Long Nose verziju), XJS TWR, XJR-9, kao i aktuelne modele XFR-S Sportbrake i F-Type R Coupe.

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply