NASLOVNA / KONCEPTI / Italdesign Speciali sa V10 motorom na sajmu u Ženevi

Italdesign Speciali sa V10 motorom na sajmu u Ženevi

Italdesign je još u decembru prošle godine najavio da će početkom marta 2017. na sajmu u Ženevi predstaviti novi automobil, a tada je objavljena i prva teaser slika.

italdesign

U međuvremenu je objavljeno još nekoliko najavnih fotografija, kao i informacija da Italdesign planira lansiranje svoje nove marke automobila, nazvane Italdesign Automobili Speciali. Pod tom markom će prodavati vozila proizvedena u ograničenim serijama i namenjena izabranim kupcima, a pripremljen je i logo novog brenda.

Italdesign-2

Sada stiže i prva kreacija koja nosi novi logo, pri čemu se radi o sportisti sa 5,2 litarskim atmosferskim V10 motorom, najverovatnije istim onim koji koriste Audi R8 i Lamborghini Huracan.

Italdesign-3

Italdesign za sada nije objavio sa koliko snage raspolaže ovaj sportista (u Audiju R8 V10 Plus i Lamborghini Huracanu se radi o 610KS i 560 Nm), ali je saopšteno da do 100 km/h ubrzava za 3,2 sekunde i da može da postigne više od 330 km/h.

italdesign

Takođe, kako bi težina bila što manja, korišćena su ugljenična vlakna i aluminijum, pri čemu je agresivno dizajnirana karoserija u potpunosti napravljena od ugljeničnih vlakana.

Za sada je poznato da će proizvodnja biti ograničena na samo pet primeraka, koji će biti napravljeni u Torinu. Svi će biti završeni pre kraja ove godine, pri čemu cena iznosi 1,5 miliona evra po komadu.

Izvor: Auto.blog.rs

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply