NASLOVNA / KONCEPTI / Hyundaijev električni auto koga razvija Rimac će biti prekretnica

Hyundaijev električni auto koga razvija Rimac će biti prekretnica

Hyundai puno očekuje od Rimca, pa i da stvore revolucionarni električni auto.

Uslikan Hyundai Veloster Turbo sa centralno postavljenim motorom

Kako javlja Automotive News Europe, električni sportski automobil razvijen s Rimcem će biti svojevrsni halo model za njihovu novu performance marku N, a koja trenutno egzistira kao oznaka sportskih verzija pojedinih modela (i30).

Šef dizajna Hyundaija za Evropu Thomas Beurkle pritom gleda veoma optimistično na saradnju s Rimcem i kaže da će taj auto biti presudan, pravi game-changer koji će promeniti način kako se automobili stvaraju.

Novi sportski auto će biti merilo koje će “imati uticaj na način razmišljanja u timu inženjera, u timu dizajnera i u timu prodaje”, rekao je Beurkle za Automotive News Europe. “Možete reći da je marketinški instrument spolja, ali i prekretnica iznutra”, rekao je.

Podsetimo, Hyundai je ranije ovog meseca objavio da će u kompaniju Rimac Automobili investirati 80 miliona evra.

A iz ulaganja se očekuju dva ploda. Jedan je pomenuti sportski bolid, a drugi automobil na gorive ćelije, i to za potrebe marke Kia.

Hyundai planira da do 2025. godine lansira 44 elektrifikovana modela ciljajući na godišnju prodaju od 1,67 miliona primeraka. Cilj Kije je 19 takvih modela, ali do 2022. godine, a među njima će biti po šest električnih, plug-in hibrida i hibrida, kao i jedan s gorivim ćelijama.

Izvor: Index.hr

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply