NASLOVNA / KONCEPTI / Ferrari potvrdio novi hibridni model sa 1000KS

Ferrari potvrdio novi hibridni model sa 1000KS

Ferrari će krajem ovog meseca, tačnije, 31. maja na posebnom događaju u Maranellu predstaviti svoj novi model. Zvanična pozivnica na ovo događanje je potvrdila da je reč o hibridno pokretanom vozilu, a sada saznajemo i da će njegov pogonski sklop razvijati snagu od 1000KS.

ferrari p c  reveal interior

O ovom vozilu su iz Ferrarija za sada objavili samo da će se raditi o “top-of-the-line modelu” koji će se u ponudi smestiti “iznad modela 812 Superfast.” Takođe, rečeno je da će moći da se pohvali s performansama superautomobila, kao i da će biti “pravi lepotan.”

Čini se da će osnovu njegovog pogonskog sklopa činiti V8 motor, ali za sada nema dugih detalja. Neki veruju da će uz benzinac tu biti i do tri električna motora. Dalje, tu je i informacija da će se osnovna cena kretati oko 600.000 evra, ali više ćemo saznati uskoro.

Na kraju još dodajmo da bi Ferrari trebalo da uskoro predstavi bar još jedan hibridni V6 model. Naime, iz Maranella je već ranije potvrđeno da će predstaviti dva noviteta u septembru kao i još jedan pre kraja godine. Bar jedan od ova tri noviteta će imati hibridni pogonski sklop.

Izvor: Autonet.hr

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply