NASLOVNA / KONCEPTI / Ferrari F80 – supersportski automobil budućnosti

Ferrari F80 – supersportski automobil budućnosti

ferrari-f80

Ferrari je kroz istoriju davao domaći zadatak konkurenciji kada je dizajn njihovih automobila u pitanju. Reči hvale kada se italijanski dizajn automobila dovede u pitanje po nama direktna su posledica onoga što je Ferrari uradio tokom svog postojanja. Naglašivanjem agresivnog izgleda, aerodinamike školjke uz odlične performanse učinile su Ferrari danas najskupljim brednom na svetu.

 

ferrari-f80-exterior

Kada se na to doda vizija budućnosti Ferrarija koju je u ovom vremenu video Adriano Raeli, jasno je da se radi o nečemu što će vam oduzeti dah. Naime, Adriano Raeli zamislio je koncept vozilo koji bi trebalo da zameni La Ferrari u bliskoj budućnosti.

 

ferrari-f80-exterior-2

Adriano Raeli je nazvao svoje vizionarsko vozilo F80 čiji je dizajn inspirisan vojnim lovačkim avionom. Ovaj poznati dizajner ispod haubeF80 Ferrarija zamislio je twin-turbo V8 agregat sa 900 ks, sa dodatnih 300 “konja” obezbeđenih od strane KERS sistema za regenerisanje kinetičke energije automobila. Zacrtana masa (iako po svemu sudeći nemoguća) iznosiće neverovatnih 800KG.

 

 

Prema njemu Ferrari F80 do „stotke“ bi stizao za manje od 2 sekunde, a mogao bi da razvije i do 500 km/h.

 

PROČITAJ I OVO!

VIDEO: Test 2023 Ferrari 296 GTB

Nedugo nakon ove objave videli smo impresivni Ferrari 296 GTB koji je prešao ovu stazu …

2 KOMENTARI

  1. Prelep, ali samo 800kg, sa V8 motorom, a da pritom zadovoljava sve neophodne homologizacije… Pa morao bi maltene ceo biti od ugljeničnih vlakana ili neke nama još nepoznate i lakše “sirovine” a cena bi bila astronomska…

    Kako god, lepo je imati viziju, pa makar trenutno izgledala i nedostižnom. Kada je tehnika u pitanju, toliko se brzo napreduje da nema sumnje da će jednom biti i prestignuta. Zamislite samo da ste nekom pre samo 50 godina pokazali recimo LaFerrari. 🙂

  2. Taj neko bi se verovatno pogubio hehe. 😀

Leave a Reply