NASLOVNA / KONCEPTI / Električni VW Golf neće doživeti sledeću generaciju, nastavlja se razvoj Golfa R420

Električni VW Golf neće doživeti sledeću generaciju, nastavlja se razvoj Golfa R420

Volkswagen-Golf-R420-1

Kompanija Volkswagen već duže vreme nudi svoje električne automobile kao verzije modela s konvencionalnim motorima, a to se posebno odnosi ne e-Golf i e-Up! Ipak, budući električni automobili će koristiti svoju MEB platformu.

MEB platforma će omogućiti Volkswagenu da proizvodi bolja električna vozila s dometom između 400 i 600 km. Nemačka kompanija napreduje polako, a veći uspeh se očekuje 2020. godine, kada će se na tržištu pojaviti prvi model iz porodice I.D. To znači da električni Golf više neće biti kompetitivan, jer se njegove baterije “guraju” gde god to dozvoljava njegova trenutna platforma i to u vreme kada je glavno rešenje stavljati ih u pod automobila.

Rezultat toga je činjenica da će trenutna generacija e-Golfa biti ujedno i poslednja kada je reč o električnim verzijama ovog popularnog modela. Volkswagen će osmu generaciju Golfa proizvoditi samo s motorima s unutrašnjim sagorevanjem. Ipak, plug-in hibridna verzija je i dalje moguća opcija.

Predstavljanje i proizvodnja kompaktnog I.D. modela će uslediti mesec dana nakon predstavljanja osme generacije Golfa.

Volkswagen nastavlja razvoj Golfa R420

Volkswagen nastavlja sa radi na razvoju najsnažnijeg Golfa svih vremena. Poslednje informacije govore da će dobiti vrhunski 5-cilindarski turbo motor iz Audija RS3, a već je primećen kako pravi test krugove na stazi Nordschleife.

Test auto koji je primećen na stazi se vizuelno ne razlikuje mnogo od standardnog Golfa R. Jedina primetna razlika su izduvne cevi koje su očigledno zajedno s motorom preuzete s Audija RS3. Ipak, svi se nadaju da će serijska verzija Golfa R420 izgledati više kao konceptni model R400 koji je premijerno prikazan 2014. godine na sajmu u Pekingu.

Kako je ime Golf R420 u stvari samo nepotvrđena glasina, jasno je da će u svakom slučaju značajno premašiti 310 konjskih snaga koje sada proizvodi Golf R iz dvolitarskog turbo benzinca. Veliki ovalni završeci izduvnog sistema otkrivaju da su u Volkswagenu posegnuli za motorizacijom Audija RS3, a uz ovaj motor očekuju se naravno i 7-stepeni DSG menjač i pogon na sve točkove.

Takođe, kočioni sistem će biti poboljšan, pa će verovatno i on biti preuzet s Audija RS3. Za sada ne postoje zvanične informacije iz Volkswagena kada bi najbrži serijski Golf mogao da se pojavi u prodaji.

Izvor: Klix.ba

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply