NASLOVNA / KONCEPTI / E-Tron Sportback, Audi-jev električni crossover

E-Tron Sportback, Audi-jev električni crossover

Audi-E-Tron-Sportback-1

E-tron Sportback, treći u nizu konceptnih električnih crossovera iz Volkswagenovog koncerna, dolazi iz Audija, a u prodajnim salonima očekuje se 2019. godine.

Nakon što je Škoda predstavila svoj concept crossover model Vision E, a VW svog I.D. Crozz, i Audi je izašao u javnost sa svojim modelom električnog crossovera.
Električni konceptni E-Tron Quattro Audi je publici premijerno predstavljen na Sajmu automobila u Frankfurtu 2015.

Audi-E-Tron-Sportback-2

E-Tron Quattro trebalo bi da u serijsku proizvodnju uđe već naredne godine, a godinu dana kasnije trebalo bi da mu se priključi i Coupe verzija E-Tron Sportback koju će Audi premijerno predstaviti na Sajmu automobila u Šangaju.

“Oklopljen” LED diodama, Audi E-Tron Sportback dug je 4,9 metara, širok 1,98 i visok 1,53 metra. Dva elektromotora u ovom slučaju kombinovano mogu isporučiti više od 500 konjskih snaga, što je znatno više od potencijala koji u svojim predstavljenim konceptnim električnim crossoverima nude Škoda i VW, a dovoljno je reći da E-Tron od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,5 sekundi.

Audi-E-Tron-Sportback-3

Preoptimistično ili ne, u Audiju tvrde da baterije kapaciteta 95 kWh pre potpunog pražnjenja crossoveru omogućuju autonomiju od 500 kilometara.

Iako još uvek nije zvanično potvrđeno, Audi bi produkcijsku verziju mogao proizvoditi u proizvodnim pogonima u Briselu (Belgija).

PROČITAJ I OVO!

Toyota Gazoo Racing najavljuje novi koncept

Toyota Gazoo Racing najavljuje da će predstaviti novi koncept automobil tokom trke 24 sata Le …

Leave a Reply