NASLOVNA / KONCEPTI / Dacia – vrhunski dizajn za budućnost

Dacia – vrhunski dizajn za budućnost

Dacia-1300-1

Klasična Dacia serija 1300 prvi put se pojavila 1969. godine. Tada je bila zamišljena kao vozilo savršenog dizajna, a delila je mnoge komponente sa Renault – ovim modelom 12.
Dizajneri su, u cilju uvođenja serije 1300 u 21. vek došli do vrlo zanimljivog virtuelnog dizajna koji izgleda prilično lepo.

Dacia-1300-2

U svojoj novoj formi, koja može pomoći modelu da stane rame uz rame sa VW Sciroko modelom, Dacia 1300 će zadržati svoje originalne farove, prednju masku hladnjaka, logo i haubu, kao komponente koje je čine prepoznatljivom; sa druge strane, trougaoni oblik gepeka i stop svetla jedina su stvar kojom će novi model donekle podsećati na stari karavan.

Međutim, da bi Dacia 1300 zaista bila automobil 21. veka, biće potrebno mnogo više od lepe spoljašnjosti. Model će morati da izađe u susret osnovnim sigurnosnim standardima, moraće da postane manji zagađovač, da bude opremljen najsavremenijom opremom, airbag-ovima, ABS-om, elektronskim upravljanjem, kao i kompletno novim motorom.

Dacia-1300-3

Ipak, kako stvari sada stoje, jasno je da nas Dacia neće uskoro iznenaditi ovim za oko prijatnim vozilom, jer njihova buduća linija nastavlja da se fokusira radije na pristupačnost nego na vrhunski dizajn i tehnologiju, kao što je to do sada radila sa modelima Sandero, Logan, Duster, Dokker, Lodgy I ostalima.

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply