NASLOVNA / KONCEPTI / Citroen 19_19 konecept

Citroen 19_19 konecept

Citroen ove godine slavi 100-godišnjicu pa je povodom ovog značajnog jubileja pripremio i nekoliko koncept vozila.

Citroen

Prvi koncept je premijeru imao početkom marta na sajmu automobila u Ženevi (radi se o Ami One conceptu, gradskom vozilu sa elektropogonom koji pokazuje Citroenovu viziju urbane mobilnosti), dok je danas promociju imala još jedna studija.

Citroen

Pred nama je naime Citroen 19_19 Concept (šira javnost će moći da ga vidi na događaju VivaTech u Parizu), a u pitanju je “ultra-komforna” i potpuno električna studija sa pogonom na sva četiri točka.

Citroen

Citroen najavljuje da će novi koncept putnicima omogućiti jedinstveno vozačko iskustvo, pri čemu se pominju i sistem autonomne vožnje, Personalni asistent i veštačka inteligencija.

Citroen

Sem toga, ističu se i ogromni točkovi od 30 inča (sa gumama 255/30 R30), takozvana samoubilačka vrata, full LED svetla, novi sistem oslanjanja sa progresivnim hidrauličnim jastucima, kao i minimalistička ali moderna unutrašnjost inspirisana dnevnom sobom. Ovde treba pomenuti i individualna sedišta, napredni head-up displej, kao i činjenicu da se volan i pedale uvlače kada je aktiviran autonomni režim vožnje.

Citroen

Što se dimenzija tiče, Citroen 19_19 Concept je dugačak 4655 mm, širok 2240 mm, visok 1600 mm i ima međuosovinsko rastojanje od 3100 mm.

Za pogon se brinu dva elektromotora sa ukupno 340 kW/462KS i 800 Nm, ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 5 sekundi, dok je najveća brzina 200 km/h.

Autonomija sa jednim punjenjem baterija od 100 kWh iznosi 800 km, pri čemu se navodi da će za samo 20 minuta baterija na brzom punjaču moći da se napuni toliko da omogući autonomiju od 600 km.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

PROČITAJ I OVO!

Električni Lotus Evija ima 2000KS i koštaće…

Lotus je još ranije potvrdio da će ovog meseca u Londonu promovisati svoj novi električni …

Leave a Reply