NASLOVNA / KONCEPTI / BMW najavljuje serijski X2

BMW najavljuje serijski X2

BMW-X2-2018-1

Pre oficijelne premijere na sajmu automobila u Frankfurtu 2017, a zahvaljujući Highsnobiety-ju, imamo prilike da vidimo fotografije visoke rezolucije BMW X2. Čak i sa urbanom kamuflažom u koju je umotan, ove slike predstavljaju najbolje fotografije BMW X2 za serijsku proizvodnju do sada, najavljenog kao direktnog rivala Range Rover Evoque-a.

Kao što se i očekivalo, spoljašnjost će biti blago redizajnirana verzija Concept X2 koji je prikazan na sajmu automobila u Parizu, a identičan skicama koje su se pojavile u javnosti prošlog meseca. Definitivno se radi o BMW-ovom dizajnu, ali postoji nekoliko ekskluzivnih dodataka. “Bubrezi” su obrnuti, “hoggmeister” je redizajniran i ima kružni BMW logo.

BMW-X2-2018-2

Iako možda na fotografijama izgleda kao veliki hečbek, X2 će imati elemente crossovera, i veće gume. Zadnja vidljivost će verovatno biti slaba, uzevši u obzir da su zadnji prozori mali, i da je automobil blago nagnut.

Što se tiče enterijera, mogao bi da bude adaptacija BMW X1 unutrašnjosti, ali sa zanimljivijim trimovima i materijalima.

BMW-X2-2018-3

X2 će biti baziran na FWD UKL1 platformi koju koristi i BMW X1. Kad su u pitanju motori, u obzir dolaze trocilindrični i četvorocilindrični TwinPower motori, 1.5-litarski i 2.0-litarski. BMW X2 M35i će imati 2.0-litarski turbo motor sa 296 KS. Što se tiče menjača, opcije su: šestostepeni manuelni, šestostepeni automatik i osmostepeni automatik. Treba napomenuti i da će određeni modeli imati ugrađen BMW-ov xDrive AWD sistem.

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply