NASLOVNA / KONCEPTI / BMW iM2 cilja ka sportskoj budućnosti E modela

BMW iM2 cilja ka sportskoj budućnosti E modela

BMW-iM2-1

Automobil kao što je ovaj iM2 koncept može, ako je suditi prema njegovim tvorcima, popuniti prazninu u ponudi kompanije BMW i stati između modela M2 i i8.

Ali, da li će kupci bavarskog brenda biti spremni da žrtvuju maksimalnu brzinu radi ubrzanja i ekonomičnosti potrošnje goriva, ostaje da vidimo.

Kreiran od strane Dejvida Olivaresa, futuristički potpuno električni sportski automobil fokusira se na ponudu veoma lepog iskustva iza upravljača – sve dok ne njegovi vozači ne požele da se trkaju sa nekim na dugačke staze.

BMW-iM2-2

iM2 Concept takođe može žrtvovati i nešto luksuza, maksimalne brzine i opsega pređenih kilometara kako bi dostigao savršeno ubrzanje, izbalansirane i takmičarske karakteristike.

Pošto je ovo potpuno električni sportski automobil, njemu nije potrebna maska hladnjaka, iako i dalje dolazi sa dva panela koji izgledaju kao prepoznatljive mreže kompanije BMW. Ostale karakteristike uključuju xDrive pogon na svim točkovima, kratak prednji i uvećan zadnji deo, dok je model postavljen na točkove od 20 inča.

BMW-iM2-3

Sa svim ovim na umu, koncept zvuči više nego zanimljivo, međutim, i dalje će svim potencijalnim kupcima biti potrebna velika nada kako bi se upustili u trku sa njegovim benzinskim rivalima na duže staze. Opet, sprint do sto ili trka na 400 metara ne bi trebala ovom automobilu da predstavlja nikakav problem.

Izvor: Autoexclusive.rs

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply