NASLOVNA / KONCEPTI / Bentley potvrdio proizvodnju konceptnog EXP12 Speed 6e EV

Bentley potvrdio proizvodnju konceptnog EXP12 Speed 6e EV

Bentley-EXP12-1

Bentley-ev prvi električni model će u stvari biti produkcijska verzija konceptnog EXP12 Speed 6e EV koji je predstavljen ranije ove godine na ženevskom auto salonu.

Prema poslednjim saznanjima, serijska proizvodnja bi mogla krenuti tokom 2019, odnosno električni sportista je dobio prednost pred razvojem i proizvodnjom manjeg SUV-a, koji bi se u Bentleyevoj ponudi smestio ispod modela Bentayga.

To je potvrdio i Bentleyev šef Wolfgang Durheimer koji je u intervjuu britanskom Autocaru rekao da manji SUV više nije u planu i da će se prednost dati automobilu s električnim pogonskim sklopom. Jedan od glavnih razloga za ovakav potez je nešto slabiji start Bentayge koji se trenutno prodaje ispod prvobitnih očekivanja.

Bentley-EXP12-2

Očekuje se da će električni Bentley svoj pogonski sklop i platformu preuzeti od produkcijske verzije Porscheovog koncepta Mission E. U Bentleyu se nadaju autonomiji od oko 300 do 500 km, a recimo i da će se raditi o modelu s dva električna motora i pogonom na sva četiri točka.

Na kraju dodajmo da je iz Bentleya potvrđeno i da će u bliskoj budućnosti lansirati tri plug-in hibridna modela. Tačnije, radiće se o već potvrđenoj Bentaygi V6 PHEV, a trebalo bi da slede hibridne verzije modela Continental GT i Flying Spur.

Izvor: Autonet.hr

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply