NASLOVNA / KONCEPTI / Audi TT se neće više proizvoditi! Biće zamenjen električnim modelom!

Audi TT se neće više proizvoditi! Biće zamenjen električnim modelom!

Iz Audija je stigla zvanična potvrda da model TT neće dobiti direktnog naslednika, odnosno TT neće dobiti novu generaciju. Na njegovo mesto će zato stići novi i električno pokretani model. Na taj način, stari TT odlazi u legendu, te i kolekcionari ovih automobila treba da obrate pažnju, jer će mu cena vremenom sigurno rasti.

Audi R TT RS

Iz Ingolstadta za sada nisu želeli da ulaze u detalje u pogledu ovog noviteta, već su samo rekli da će imati “emotivan dizajn” kao i da će mu cena odgovarati onoj kod modela TT. Ova potonja tvrdnja o ceni je dosta hrabra uprkos očekivanom padu cene električno pokretanih automobila u narednim godinama.

Dalje, očekuje se da će se zamena za TT bazirati na platformi MEB. Podsetimo, ova platforma će na tržište stići s modelom VW ID.3. Naravno, Audijev model bi trebalo da dobije snažniju električnu motorizaciju, a verovatno i baterije većeg kapaciteta. Naravno, velika razlika će biti i ona u dizajnu spoljašnjosti i unutrašnjosti.

Za sada nije tačno poznato kada će ovaj novitet stići na tržište, ali na to ćemo sigurno pričekati još koju godinu.

Što se tiče modela R8, odnosno njegovih naslednika, oni će još neko vreme zadržati motor s unutrašnjim sagorevanjem. Naravno, ako dobije zeleno svetlo za sledeću generaciju.

Audi namerava da tokom sljedeće godine lansira pet električnih modela, a do 2025. u ponudi će širom sveta imati ukupno 20 električnih vozila.

Izvor: Autonet.hr

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply