NASLOVNA / KONCEPTI / Aston Martin predstavlja novi Vantage GTE

Aston Martin predstavlja novi Vantage GTE

Aston-Martin-Vantage-GTE-1

Kako se ispostavilo, BMW nije jedini evorpski proizvođač automobila koji radi na novom GTE trkačkom modelu, koji je baziran na budućem predstavljanju ulično legalne varijante.

Sada se u trku uključuje i Aston Martin, koji je navodno pripremio najnoviji model koji će zameniti trenutni vrhunski trkački automobil kompanije, baziran na potpuno novoj Vantage liniji.

“Novi Vantage, ulično legalni, automobil dolazi sledeće godine i mi smo spremni da ga posvetimo GT trkačkoj varijanti, koja će biti budućnost modela, zbog toga možete biti sigurno da će nastati novi Vintage sportsko vozilo”, izjavio je podpredsednik kompanije Aston Martin Dejvid King. “Naši timovi su veoma naporno radili na ovome, a uskoro će sve informacije vezane za projekat biti objavljene u javnosti”, dodao je King.

Aston-Martin-Vantage-GTE-2

King je bio potpuno izričit u negaciji glasina da Aston Martin Racing uvodi Mercedes-Amg u svoje planove za kreiranje novog trkačkog automobila, zbog toga što nemačka firma poseduje svoju ličnu ekspertizu posebno po pitanju odeljenja za kreiranje pogonskih sklopova.

“Mi, kao i mnogi drugi proizvođači, posedujemo strateške odnose sa Daimler brendom, a ovo postaje daleko značajnije sa novim Vintage modelom”, istakao je King. “Ova saradnja nam pruža pristup tehnologijama koje su nam potrebne kako bismo obezbedili budućnost svojih ulično legalnih modela. Ovo je dobro partnerstvo, ali ne znači da direktno utiče na to što mi radimo sa svojim trkačkim programom.”

Aston Martin i Mercedes modeli se takmiče jedni protiv drugih na nivou proizvođača fokusiranih na GT modele, ali ovde svaka sličnost prestaje, jer Benz trenutno ne dominira kada se radi o sportskim automobilima.

Aston-Martin-Vantage-GTE-3

Aston Martin Racing automobilima upravlja tim Prodrive, koji poseduje impresivne trkačke rekorde stečene tokom mnogo decenija unazad, daleko pre nego što je šef Prodrive tima Dejvid Ričard postao vlasnik kompanije Aston Martin takođe. Ovaj tim je uzeo titule u sve četiri klase Le Mans trke, uključujući i LMGTE Pro takmičenje ove godine. Takođe je osvojio najviša postolja u klasi European Le Mans Series, American Le Mans seriji i FIA World Endurance takmičenju. Trenutna linija modela Vintage GTE predstavlja platformu trkačkog programa kompanije Aston Martin još od 2012. godine.

Izvor: Autoexclusive.rs

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply