NASLOVNA / KONCEPTI / Acura NSX cilja na performanse Ferrari-ja 458 ali po ceni Audi-a R8

Acura NSX cilja na performanse Ferrari-ja 458 ali po ceni Audi-a R8

Acura je uradila odličan posao, skrivajući svoj NSX u tajnosti svo ovo vreme dok je trajalo testiranje. Čak i buka nastala spaljivanjem tokom testa na Ringu nije trajala mnogo, i samo se čekao trenutak kada će izaći još neka vest o ovom super sportskom automobilu.

2015-acura-nsx-spy-shots-00-1

Engleski magazin „ What car“ imao je priliku da popriča sa šefom za razvoj Acure, tj. sa izvesnim gospodinom čije je ime Ted Klaus, koji je otkrio nekoliko zanimljivih detalja, koji su nas još više zagolicali, da bi još više želeli da saznamo o ovom na oko odličnom automobilu.

2015-acura-nsx-spy-shots-02-1

Naime, Ted je rekao: „Moramo da dosegnemo ubrzanja koja jedan korisnik doseže u Ferrari-ju“. Po Acuri NSX je brz koliko Ferrari 458 Italia, a ako je polaziti ovim podatkom moguće je da do stotke ubrzava oko 3.5 – 3.6 sekundi.

Cena će biti slična onoj kao što je Audi R8, tj. oko 130 000USD, što je dodatno zagolicalo našu maštu, jer sa tom cenom NSX će biti drastično jeftiniji od Ferraija 458 sa kojim se poredi.

2015-acura-nsx-spy-shots-05-1

Acura NSX trebala bi da bude predstavljena sledeće godine u Americi, dok hibridni model svoju premijeru može imati na Tokyo Motor Show-u takođe sledeće godine. Bilo kako bilo, moraćemo da ostanemo strpljivi do sledećih informacija.

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply