NASLOVNA / KONCEPTI / 2018 Novi Porsche Cayenne

2018 Novi Porsche Cayenne

Porsche-Cayenne-1

Porsche je prikazao skicu budućeg modela Cayenne-a u četvrtak, ali su prave fotografije naravno ubrzo nakon toga procurele u javnost, tako da preko AutoExpress-a konačno možemo da vidimo kako će izgledati novi 2018 Cayenne.

Očekivalo se da će novi model biti u osnovi veći Macan, i to je bila prilično precizna pretpostavka. Ipak, ne možemo da se otmemo utisku da su se elementi koji čine Macan tako lepim nekako “izgubili u prevodu” kod novog Cayenne-a. Automobil izgleda malo previše konzervativno.

Porsche-Cayenne-2

Za razliku od Macan-a, Cayenne, čini se, nema školjkastu haubu. Celokupni dizajn izgleda kao tiha evolucija aktuelnog modela, iako je prednja strana vizuelno šira, zahvaljujući novom grilu. Zadnji deo ima trodimenzionalna povezana LED svetla, baš kao i niz drugih modela poput 991.2 911 i Macan-a.

Unutra, instrument tabla veoma podseća na najnoviji Panamera, sa većinom kontrola osetljivim na dodir. Masivni ekran osetljiv na dodir zauzima centralnu poziciju (i većinu prostora na instrument tabli), a tu je i analogni tahometar.

Porsche-Cayenne-4

Što se tiče pogona, za novi Cayenne se očekuje da će u principu biti pokretan od strane motora koji se nalaze u sadašnjoj Porsche-ovoj ponudi, sa rasponom od V-6, V-8 i plug-in hibridnim varijantama (poput sistema koji je u novoj Panameri, Turbo S E-Hybrid sa 680 KS). Dizel verzija se gotovo sigurno neće pojaviti u SAD.

Porsche-Cayenne-3

Oficijelno predstavljanje 2018 Porsche Cayenne-a zakazano je za 29. avgust.

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply