NASLOVNA / KONCEPTI / Električni Porsche Mission E

Električni Porsche Mission E

Porsche-Mission-E-1

Porsche je počeo sa testiranjem električnog Mission E modela na javnim putevima.

Prototipi su viđeni u blizini Porsche-ovog R&D centra u Weissach-u, sa mnogo maskirajuće trake na sebi, lažnim nalepnicama za farove i krajeve izduvnih cevi u pokušaju da se prikrije dizajn, ali je jasno već na prvi pogled da će konačni proizvod pratiti sportsku liniju koncepta.

Model Mission E za serijsku proizvodnju biće baziran na drugačijoj EV platformi u odnosu na onu koja se koristi za Audijev E-Tron električni SUV.

Porsche-Mission-E-2

U Porsche-u se, prema nekim izvorima, fokusiraju na produženje dometa vožnje na preko 530 km. Mission E pokretaće par električnih motora sa preko 590 KS ukupno, a od 0-200 km/h stizaće za manje od 12 sekundi. Kompanija će takođe ugraditi Mission E modelu za serijsku proizvodnju tehnologiju 800 volti, koja će omogućiti kraće vreme punjenja i manju težinu.

Cilj je da Porsche Mission E može da se napuni za samo 15 minuta na 80%, što bi napravilo pravi haos na tržištu električnih vozila. Kompanija takođe radi i na tome da u Mission E ugradi nivo 4 sistem autonomne vožnje, kao i najsofisticiraniji softver poput onog koji se ugrađuje u Teslu.

Porsche-Mission-E-3

Porsche planira da Mission E izbaci na tržište do 2020. godine.

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

audi s5 na struju

Morate pogledati: AUDI S5 na struju

Kada je izašao iz fabrike, Audijev S5 je bio sve samo ne dosadan. Danas je …

Leave a Reply