NASLOVNA / HOT / Mercedes-AMG Project One na Sajmu automobila u Frankfurtu

Mercedes-AMG Project One na Sajmu automobila u Frankfurtu

Mercedes-AMG-Project One-Zvanicno-1

Sa najavom da Mercedes-AMG Project One Hypercar dolazi na Sajam automobila u Frankfurtu dobićemo, verovatno, najzapaženiju premijeru na ovogodišnjem sajmu.

Uz najavu da će automobil biti predstavljen na Sajmu, objavljena je nova teaser fotografija spektakularnog Mercedes-AMG Project One, koja pokazuje masivne blatobrane i krovni deo, u kombinaciji sa LED svetlima i AMG slovima ugraviranim na prednjem braniku.

Kao što se očekivalo, nemački hiperautomobil biće dvosed, i koristiće tehnologiju Formula 1 hybrid, na osnovu koje će imati više od 1000 KS iz 1.6-litarskog benzinskog motora sa turbo punjenjem, koji se koristi u F1 bolidu.

Motor sa unutrašnjim sagorevanjem biće potpomognut od strane četiri električna motora, dva za prednje točkove, jedan na transmisiji i jedan u turbo punjaču na motoru. U takvoj varijanti, Project One će moći da postigne brzinu od 350 km/h.

Ipak, treba napomenuti da Mercedes-AMG Project One koji će biti prikazan na Sajmu automobila u Frankfurtu neće biti finalna proizvodna verzija, već prototip koji je jako blizu modelu za serijsku proizvodnju.

PROČITAJ I OVO!

Toyota Gazoo Racing najavljuje novi koncept

Toyota Gazoo Racing najavljuje da će predstaviti novi koncept automobil tokom trke 24 sata Le …

Leave a Reply