NASLOVNA / KONCEPTI / Novi Bentley Continental GT za 2018. godinu

Novi Bentley Continental GT za 2018. godinu

Bentley-Continental-GT-2018-1

Iako je Bentley Continental GT dobio facelift relativno skoro, ipak se ispod karoserije radi o automobilu koji je star trinaest godina. Iz tog razloga su se u Bentley-u bacili na posao da stvore potpuno novu generaciju GT modela, koja bi trebalo da bude u prodaji od proleća 2018. godine.

Kako se na slikama vidi, novi GT bi trebalo da bude mnogo elegantniji od teških test verzija koje su mogle da se vide na špijunskim fotografijama tokom poslednjih meseci, sa nekoliko ozbiljnih unapređenja predviđenih da poboljšaju performanse automobila.

Po informacijama koje dolaze iz Bentley-a, novi Continental GT će se bazirati na MSB platformi, te će, zahvaljujući aluminijumskoj karoseriji “skinuti” nekih 100 kg težine, što će rezultirati i manjom potrošnjom goriva u odnosu na sadašnju generaciju. Takođe, automobil će biti još luksuzniji nego sada.

Ispod haube, novi Continental GT imaće novi 6,0 litarski W12 twin-turbo motor koji se prvi put pojavio kod Bentayga SUV modela, sa 650 KS i 900Nm. Ovo će GT-u omogućiti da od 0-62 mph ubrza za nekih 3,8 sekunde, sa najvećom brzinom oko 335 km/h. Pored ove varijante, biće tu i verzija sa 4,0 litarskim V8 twin-turbo motorom, zatim dizel 4,0 litarski V8 i hibridna verzija sa nekih 455 KS (kombinacija 2,9 litarskog V6 motora i elektromotora iz Porsche Panamere E-Hybrid).

Što se izgleda tiče, inspiracija za novi Continental GT bi trebalo da bude koncept vozilo EXP 10 Speed 6. Osim Coupea, Bentley će ponovo ponuditi i Cabrio izdanje (Continental GTC) koje će se na tržištu naći najverovatnije godinu dana posle Coupea.

U Bentley-u očekuju da će sa novom generacijom Contintental GT-a uspeti da prodaju poguraju na cifru preko 20.000 vozila godišnje.

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply