20/04/2024 12:06:29 AM
NASLOVNA / KONCEPTI / Ford Focus za 2018. godinu

Ford Focus za 2018. godinu

Ford-Focus-2018-1

Posle više od sedam godina na tržištu, iz Forda najavljuju da je vreme za novu generaciju Focus-a. Novi model može se očekivati u prodaji u prvoj polovini 2018. godine, a premijeru će, po svemu sudeći, doživeti krajem 2017.

Nemački Auto Bild objavio je nekoliko nezvaničnih rendera koji pokazuju kako će eventualno izgledati novi Focus.

Nova verzija će biti za oko 50 kg lakši od sadašnje generacije, a dobiće i duže međuosovinsko rastojanje, prostraniji enterijer sa više mesta za putnike pozadi, kao i prtljažnik veće zapremine. U ponudi će, takođe, biti i sistemi asistencije vozaču i brojni bezbednosni sistemi.

Ford-Focus-2018-2

Osim u hatchback varijanti, Focus će se i dalje nuditi kao limuzina i karavan (neki izvori pominju i dvovratni Coupe). Što se tiče mašinerije, možemo očekivati više benzinskih i dizel motora, plug-in hibrid verziju, kao i Focus Electric (sa autonomijom od oko 450 km). Agregati će se kretati od 101KS (1.0L trocilindrični benzinac) pa do 367KS koliko će imati motor Focus RS-a.

Ponudu paketa zaokružiće sportske ST i RS varijante, kao i luksuzni Focus Vignale i (pro)terenski Focus Active sa povišenim podom i dodatnim zaštitnim elementima na eksterijeru (možda bude i opcija sa 4×4 pogonom).

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply