NASLOVNA / HOT / Rolls-Royce Dawn Fuxia

Rolls-Royce Dawn Fuxia

Rolls-Royce-Dawn-Fuxia-1

Na Pebble Beach Concours d’Elegance predstavljen je i unikatni Dawn Fuxia Rolls-Royce, proizveden za čuvenog kolekcionara automobila Majkla Fuxa. Boja automobila “Dawn in Fuxia” inspirisana je laticama boje fuksije sa travnjaka Pebble Beach-a koje je Fux pokazao Rolls-Royce-ovom dizajnerskom timu pre godinu dana kada je kupio personalizovani Dawn u boji “Fux Blue”. Na taj način zadao im je zadatak da naprave drugi Dawn. Ove godine vratio se na Pebble Beach da vidi kakav su posao odradili dizajneri Rolls-Royce-a ovog puta.

Rolls-Royce-Dawn-Fuxia-2

Sve skupa od 2005. godine kada je naručio svoj prvi personalizovani Rolls-Royce, Majkl Fux je do sada deset puta sarađivao sa Rolls-Royce-om. Muller-Otvos rekao je da dizajneri u Rolls-u vole da rade sa njim jer im konstantno postavlja nove izazove i tera ih da svaki put svoj rad podignu na viši nivo, da stvore doslovno umetničko delo.

Rolls-Royce-Dawn-Fuxia-3

Dawn Fuxia ističe se ljubičastom fuxia bojom spoljašnjosti sa kontrastnim belim enterijerom koji je luksuzan koliko god to Rolls-Royce može da bude. Ispod haube je 6.6-litarski V12 motor koji ili razvija standardnih 570 KS i 780 Nm, ili je pojačan na Dawn Black Badge i razvija 593 KS i 840 Nm (ova informacija se još ne zna sa sigurnošću, kao ni cena koju je Majkl Fox platio za ovaj unikatni Rolls).

PROČITAJ I OVO!

Lumma CLR 8S (Audi Q8) izgleda bolesno dobro

Tjuning kuća Lumma je još u februaru sa nekoliko teaser slika najavila svoj novi widebody …

Leave a Reply