NASLOVNA / HOT / Da li su žene loši vozači – šta Vi kažete?

Da li su žene loši vozači – šta Vi kažete?

zena vozač

Odmah da se obratim onom muškom delu populacije. Naime, koliko Vam se često desi da u saobraćaju bukvalno izgrdite, ali ono baš izgrdite ženu vozača? Naravno ne direktno, nego ono sebi u bradu. Budimo realni, nema tog muškarca koji nema neko negativno iskustvo, vezano za žene vozače.

Sećam se jednom prilikom dok sam se sa kumom vraćao kući posle neke lumperajke, i onako smoreni rešismo da ipak veče ne „zatvorimo“ nego da svratimo do mene na kafu. Već iz daleka se videlo kako je ispred ulaza u bok gde živim formiran red od nekih 5 automobila, koji su čekali onaj šesti da se uparkira na prvo mesto u nizu parking mesta. Nakon bukvalno 10 minuta čekanja dotična „gospoja“ se uprakirala. Ne bi bio problem tih 10 minuta „neverovanja“ šta žena radi i koliko su to smešni manevri, da ispred sebe nije imala još 20 slobodnih mesta, i da nije imala potrebe da izaziva gužvu u kojoj je jedan učesnik ove kolone bukvalno, ali bukvalno, izašao iz kola i sa nevericom posmatrao kako se pomenuta gospođa uparkirava po „43“ put. Moj kum je to veče imao i teoriju koje se rado sećam i još uvek se smejem onome što je čovek rekao. Po njemu muškarci imaju još od vremena kamenog doba, istančan osećaj za prostor, i po njemu svi ti instinkti morali su da se razviju jer je muškarac sve vreme bio u lovu. Dok žena boravkom u pećini nije mogla ništa drugo da razvije sem strpljenja, koje i sad ima u vožnji, bez onog osećaja za prostor, hehehe pomalo banalno, ali kad se setim one žene i njenog manevrisanja, zapitah se nekoliko puta da li možda u toj gluposti od izjave ima malo i istine. Možda i najbolji primer jeste i to što me žena bukvalno zakačila u ulozi pešaka, opet na parkingu dok je izlazila unazad, naravno bez posledica, ili pak sad se setih situacije kada me na semaforu udarila mlada „dama“ od pozadi, ali na moju sreću ja sam imao kuku, a ona polomljen branik. Sve ove situacije za mojih 16 godina za volanom verovatno će mi ostati urezane u sećanju do kraja života.

Možda, tj. ipak najveći broj dokaza o tome koliko žena može da bude „smešna“ za volanom jeste i baza podataka na YOUTUBE kanalu. E tu dragi moji ne treba da budete veliki ekspert da bi našli na hiljade slučajeva, ali onih banalnih u kojima je žena vozač glavni akter. Evo iskopao sam nekoliko primera, pa sami procenite koliko je sve ovo urnebesno.

Međutim ipak treba spustiti loptu. Ako ću da budem realan, jedan od najboljih, najsigurnijih, preciznijih i smirenijih vozača koje znam je moja majka. Ta žena iako u penziji, toliko dobro barata volanom, da bih joj bez problema poverio bilo koji zadatak, a da je vezan za vožnju automobilom. Možda i priča oko toga da većina, neću ovaj put reći svaki muškarac, tj. da većina muškaraca gaji amozitet prema ženama vozačima iz razloga što muškarac muškarcu lakše oprosti, tj. greške žene u saobraćaju se više pamte. Dok vam ovo pišem setih se i idiota koji je mogao da me ubije, zajedno sa drugarom u kolima jer je velikom brzinom išao pravac na nas. Idiot je bio u mojoj traci, a ja nisam imao drugu opciju pa sam morao da skrenem u šanac, gde mi je pritom totalno uništen prednji deo auta a da nisam vozio brže od 50km/h. Naravno vozač je bio pijan ko letva. Kad se setim još nekih priča u kojima su muškarci bili akteri za volanom, ovo sa ženama vozačima deluje mi kao uspavanka za malu decu. Opet najbolji primeri se nalaze na YOUTUBE-u, a moji favoriti su Rusi, mislim definitvno Rusi. Kako njihov zakon nalaže da moraju da imaju kameru za snimanje tokom vožnje, tako ima i brdo snimaka da se „upišaš“ od smeha. Evo izabrao sam nekoliko.

Za kraj, mislim da nema pravila, i da je priča o tome da su žene vozači lošiji od muškaraca vozača totalna glupost, i da sve varira od slučaja do slučaja, ali to ne znači da ćemo staviti tačku na ovu priču, nego i Vas molimo da i Vi ispričate svoju priču ako je imate, i da i Vi date svoj sud o ovoj temi.

PROČITAJ I OVO!

bmw aukcija-2

BMW koji je proveo 35 godina na dnu reke ide na aukciju

Landau je mesto u Bavarskoj, a tamošnja policija je pronašla zanimljiv automobil, na dnu reke. …

Leave a Reply