NASLOVNA / F1 / Zvanično saopštenje: Fernando Alonso je dobro

Zvanično saopštenje: Fernando Alonso je dobro

Alonso

Zvanično saopštenje tima McLaren-Honda izdao je povodom incidenta koji se dogodio u nedelju na testiranjima Formule 1 u Barseloni, a prilikom kojeg je povređen Fernando Alonso, gde je završio i u bolnici. Još uvek nisu jasne povrede Alonsa, ali tim tvrdi da je on dobro i da je može da komunicira.

U saopštenju tima se navodi da je Alonso u bolnici, da se brzo oporavlja i komunicira sa porodicom, prijateljima i personalom. Podsetimo, Alonso je u nedelju kolima hitne pomoći prevezen od staze do medicinskog centra, odakle je pod sedativima transportovan do bolnice. U bolnici je izvršena kompletna analiza, uključujući snimanje na CT i MRI skeneru, što je uobičajeno. Alonso će ostati u bolnici do daljnjeg – stoji u saopštenju tima.

Tim je uradio i telemetrijske analize izletanja Fernanda Alonsa i udarca u zid. “I u ovoj ranoj fazi, možemo da izvedemo određene zaključke. Njegov bolid je išao kroz veoma brzu krivinu broj 3, proširio putanju, prešao preko veštačke trave na spoljnoj strani krivine, gde je izgubio trakciju, što je dovelo do nestabilnosti. Zatim se bolid vratio na stazu, točkovi su ponovo dobili trakciju, što je rezultiralo udarcem u zid. Naše analize govore, da je do nezgode došlo zbog jakog udara vetra, o čemu svedoči problemi i drugih vozača u ovoj krivini (npr. Carlosa Sainza juniora). Kategorički možemo da konstatujemo, da bolid nije imao nikakav mehanički kvar. Takođe, možemo da demantujemo netačne glasine, da je Alonso bio u nesvesnom stanju zbog nekakvog električnog šoka u bolidu. Nije bilo nikakvih nepravilnosti u radu ERS sistema u bolidu. Naši podaci govore, da je Alonso držao punu kočnicu, sve do prvog udarca u zid, što ne bi bilo moguće da je bio u nesvesnom stanju.” – ističu u McLarenu.

Na informacije, da je Alonso prilikom ove nezgode izgubio svest, reagovao je i njegov menadžer, Luis Garcia Abad. “Tu informaciju u ovom trenutku ne mogu da potvrdim. Kada sam došao do lekarskog centra, on je bio svestan. Najvažnije je, da je on u redu. Havarija je bila veoma teška, jer je udarac bio snažan. Formula 1 nije igra.” – izjavio je Abad.

PROČITAJ I OVO!

Niki Lauda na udaru kritika

Preminuo Niki Lauda, legenda Formule 1

“Sa dubokom tugom objavljujemo da je naš voljeni Niki preminuo mirno u krugu porodice u …