NASLOVNA / F1 / VN Nemačke 2. Trening

VN Nemačke 2. Trening

I dalje Mercedes najbrži, samo ovog puta Hamilton na prvom mestu.
 
Hamilton Hockenheimring
 
Vozači Mercedesa su još jednom zauzimali prve dve pozicije, ali ih je u stopu pratio Daniel Ricciardo u Red Bullu.
 
Već nakon šest minuta je Marcus Ericsson morao da zaustavi bolid na stazi na prilasku krivini 2 pa su na kratko bile istaknute žute zastave. Redari su brzo rasčistili situaciju tako da timovi nisu izgubili mnogo vremena.


Na čelu su se u početku smenjivali Kvyat, Maldonado i Raikkonen, a vremena su bila oko 1m20s. Risberg je nakon dvadesetak minuta preuzeo prvu poziciju sa krugom 1m19.424s, a sledio ga je Hamilton sa tri desetinke zaostatka.
Vozači Red Bulla su ponovo bili solidni na mekim gumama i bili su na trećoj i četvrtoj poziciji sa oko četiri desetinke zaostatka za Nicom Rosbergom.


Situacija se na stazi se primirila nakon pola sata, a najaktivniji u tom periodu je bio Alonso koji je propustio poćetak sesije zbog manjih problema sa bolidom.
Situacija za ekipu Caterhama se dodatno pogorsala pedesetak minuta pre kraja, posto je i Kobayashi morao da odustane nakon sto su iz njegovog izduva počeli da izlaze vatra i dim. Nakon što je i njegov bolid uklonjen, timovi su polako počeli da šalju vozače na stazu na super mekim gumama.


Ricciardo je bio prvi čovek koji je vozio krug ispod 1m19s, ali su ga nešto kasnije nadmašili vozači Mercedesa za po jednu desetinku. Hamilton je bio najbrži sa krugom 1m18.341s, dok je Rosberg zaostao dve stotinke.


Nakon toga je usledilo testiranje trkačkog tempa i upoređivanje guma, pa do kraja nije bilo promena u poretku.
Na kraju su prvih deset pozicija redom zauzeli Hamilton, Rosberg, Ricciardo, Raikkonen, Magnussen, Massa, Button, Vettel, Alonso i Bottas.


Ger P

 

izvor

PROČITAJ I OVO!

Niki Lauda na udaru kritika

Preminuo Niki Lauda, legenda Formule 1

“Sa dubokom tugom objavljujemo da je naš voljeni Niki preminuo mirno u krugu porodice u …

Leave a Reply