12/07/2020 12:29:31 PM
NASLOVNA / F1 / VN Brazila 2. trening

VN Brazila 2. trening

I na drugom treningu Niko Rosberg najbrži

Rosberg FP1 Brasil

Uvodni deo sesije je prošao u borbi između dva Mercedesa za prvu poziciju, a u njihov duel se uključio Ricciardo. Hamilton je držao najbolje vreme sa krugom 1m13.072s, dok je Rosberg zaostajao dve desetinke. Daniel Ricciardo je imao za još dve desetinke slabije vreme od Rosberga, a pored njega su još samo Massa i Alonso imali vremena koja su bila u okviru od jedne sekunde u odnosu na vodećeg.

Prvi prelasci na meke gume su krenuli pre polovine sesije, a Daniel Ricciardo je bio taj koji je postavio prvo vreme na ovoj komponenti u Brazilu. On je vozio krug 1m12.956 što je bilo svega oko pola sekunde brže od njegovog rezultata na srednje tvrdoj gumi.

Rosberg je nešto kasnije vozio 1m12.123s na mekoj gumi dok je Hamilton zaostao čak šest desetinki nakon prvog pokušaja. On je nešto kasnije popravio svoje vreme, ali nedovoljno da povrati prvo mesto.

Najbolji iza njih trojce su bili vozači Williamsa i Alonso koji su svi zaostajali malo ispod jedne sekunde. Odlično vreme je potom uspeo da ostvari Raikkonen koji se probio na treće mesto sa šest desetinki zaostatka za Mercedesima.

Poslednjih pola sata je bilo rezervisano za testiranje trkačkog tempa sa različitim komponentama guma.

Sesija je prekinuta dvadesetak minuta pre kraja nakon što je Alonsu eksplodirao motor na zadnjem pravcu, pa je redarima bilo potrebno desetak minuta da ociste stazu i uklone Špančev Ferrari.

Nakon što je nastavljena, sesija je trajala svega par minuta, a onda je usledio novi prekid pošto je Gutierrez stao na istom mestu gde i Alonso ranije.

Sesija je nastavljena devet minuta pre kraja i daljih uzmuđenja nije bilo pa je na kraju poredak prvih deset bio Rosberg, Hamilton, Raikkonen, Ricciardo, Bottas, Massa, Alonso, Kvyat, Vettel i Magnussen.

VN Brazila 2.trening

izvor

PROČITAJ I OVO!

Niki Lauda na udaru kritika

Preminuo Niki Lauda, legenda Formule 1

“Sa dubokom tugom objavljujemo da je naš voljeni Niki preminuo mirno u krugu porodice u …

Leave a Reply