NASLOVNA / F1 / VN Brazila 1. Trening

VN Brazila 1. Trening

Niko Rosberg najbrži na prvom slobodnom treningu za Veliku Nagradu Brazila
ispred Luisa Hamiltona i Daniila Kvyata

Nico FP1 Brasil

Već na samom početku sesije je došlo do problema za Jensona Buttona koji je po završetku svog instalacionog kruga stao na ulasku u pit-lane pošto mu se bolid ugasio. Redari su ga brzo vratili do McLarenove garaže, dok su ostali svoje prve krugove odvezli bez problema.

Fernando Alonso je bio prvi od vodećih koji je postavio vreme i on je u početku držao prvo mesto sa vremenima oko 1m17s. On se kasnije popravio do 1m15.862s, ali su ga ubrzo na vrhu zamenili vozači Mercedesa. Nico Rosberg je u početku imao vreme od 1m15.002, dok je Hamilton zapstajao oko tri desetinke. Britanac je potom spustio vreme na 1m14.172s, dok su se na trećoj poziciji smenjivali Ricciardo, Vettel, Grosjean i Raikkonen.

Borba na vrhu između vozača Mercedesa se nastavila i tokom narednih minuta, a sve boljim vremenima je doprinela brza evolucija staze. Na kraju prvog stinta je najbolje vreme od 1m13.468s imao Hamilton, dok je Rosberg zaostajao oko pola sekunde. Najbliži pratilac Rosberga u tim trenucima je bio Kvyat sa četiri desetinke zaostatka.

Na stazi Interlagos je potom usledilo kratko zatišje, a prvi se u akciju vratio Magnussen koji je zbog Buttonovih problema imao dupli posao na treningu. Danac je iskoristio praznu i sve bržu stazu da dođe do trećeg mesta.

Četrdesetak minuta pre kraja su vozači polako počeli da se vraćaju na stazu, a Max Verstappen koji je ponovo dobio priliku da vozi za Toro Rosso, je na trenutak uspeo da se probije na drugo mesto iza Hamiltona. Rosberg je potom postavio vreme od 1m13.122s sa kojim se vratio na čelo poretka. On je malo kasnije vozio i 1m12.764s, dok je Hamilton zaostajao oko dve desetinke.

Pola sata pre kraja je došlo do incidenta u kome je Juncadella, koji je zamenio Pereza u Force Indiji na prvom treningu, izleteo sa staze i zabio se u zaštitni zid. Istaknuta je crvena zastava kako bi se bolid Force Indije bezbedno uklonio sa staze, a Španac nije bio povređen u incidentu.

Sesija je nastavljena dvadesetak minuta pre kraja i preostalo vreme je iskorišćeno za duge stintove, a jedine promene su se dogodile na trećoj poziciji gde su se smenjivali Kvyat i Alonso. Na kraju je Rosberg ostao najbrži ispred Hamiltona i Kvyata, dok su Alonso i Massa bili na četvrtoj i petoj poziciji. Verstappen je bio šesti ispred Maldonada I Raikkonena, a prvih deset su kompletirali Magnussen i Ricciardo.

Brasil FP1

izvor

PROČITAJ I OVO!

Niki Lauda na udaru kritika

Preminuo Niki Lauda, legenda Formule 1

“Sa dubokom tugom objavljujemo da je naš voljeni Niki preminuo mirno u krugu porodice u …

Leave a Reply