NASLOVNA / F1 / VN Amerike 2. Trening

VN Amerike 2. Trening

I na drugom slobodnom treningu u petak Hamilton najbrži

Hamilton USA FP2

Kao i uvek toplo vreme u Ostinu dočekalo je sve vozače. Temperatura vazduha bila je 22 stepena dok je temepratura staze dostigla 37. podeok.
 
Valtteri Bottas je bio prvi vozač koji je na poslepodnevnoj sesiji zabeležio vreme od 1m44.520s. Koji trenutak kasnije Jenson Button je izbio na prvu poziciju (1m41.945s) ali je ubrzo zatim Lewis Hamiltom postao vlasnik najbržeg kruga – 1m40.615s. Odamh iz njega našao se Nico Rosberg sa zaostatkom od 8 desetinki, ali je uspeo da posle pola sata od početka treninga dođe do prvog mesta u vremenu od 1m40.078s.
 
Roman Grosjean je prilikom pokušaja da zabeleži brzi krug preforsirao pa se tako okrenuo na stazi u osmoj krivini. Kevin Magnussen je bio prvi koji je na ovog popodneva na stazi izašao sa mekim gumama gde je svoje vreme popravio za oko jednu sekundu. Istu stvar učinio je i Nico Rosberg pa se tako njegov učinak poboljšao na 1m39.088s, ali je Lewis Hamilton izvezao krug brži za 3 hiljaditinke.
 
Od tada do kraja treninga vozači su na stazi odrađivali simulaciju trke, gde su upotrebljivali meke i medijum gume. Hamilton je morao zbog problema sa bolidom ranije završi sesiju

F1 USA FP2

izvor

PROČITAJ I OVO!

Kinezi Formula

Koliko vozači izgube KG tokom jedne trke?

Vozači Formule 1 ne samo što moraju da voze neverovatnim brzinama i da upravljaju veoma …

Leave a Reply