21/04/2021 10:37:57 AM
NASLOVNA / F1 / VN Amerike 1. Trening

VN Amerike 1. Trening

Počeo je trkački vikend u Ostinu prvim slobodnim treningom, na kome je Hamilton bio najbrži ispred timskog kolege Rosberga

Hamilton USA

U Ostinu je pre treninga padala kiša, ali se do početka sesije staza dosta prosušila. Neki timovi su ipak odlučili da voze instalacione krugove na intermedijum gumi, dok su drugi bili na slikovima.
 
Rosberg i Hamilton su jedini vozili brze krugove, ali su oni bili oko 1m50s što je znatno sporije od onoga što je kasnije usledilo.
 
Vremena su nakon dvadesetak minuta počela da padaju, a na vrhu su se smenjivali vozači Mercedesa i Button. Britanac iz McLarena se u jednom trenutku izdvojio na prvoj poziciji sa vremenom 1m41.158, a sledio ga je Alonso sa desetinkom ipo zaostatka. Buttonov timski kolega Kevin Magnussen je sat vremena pre kraja preuzeo prvo mesto sa 8 stotinki bržim krugom.
Nakon toga se situacila malo stišala, a jedini koji je bio na stazi je bio Button koji je uspeo da popravi najbolje vreme za još sedam desetinki i vrati se na čelo poretka.
 
Pola sata pre kraja su se na drugo i treće mesto probili Rosberg i Kvyat sa 3 odnosno 5 desetinki zaostatka. Rosbergu se na stazi potom pridružio i Hamilton i njih dovoje su ubrzo zauzeli prve dve pozicije, a Britanac je sa krugom 1m40.004s bio dve desetinke brži.
 
On je potom zahvaljujući vremenu od 1m39.941s postao prvi koji je vozio brže od 100 sekundi na prvom treningu.
 
To je ujedno bilo i najbolje vreme na jutarnjoj sesiji kome su najbliži bili Rosberg i Button. Kvyat je zauzeo četvrtu poziciju ispred Magnussena, Alonsa i Vettela. Massa je bio osmi u Williamsu koji se po običaju nije isticao brzim krugovima na prvom treningu. Prvih deset su kompletirali Hulkenberg i Verstappen kooji je ponovo imao zapažen rezultat sa Toro Rossom.

F1 USA FP1izvor

 

PROČITAJ I OVO!

Niki Lauda na udaru kritika

Preminuo Niki Lauda, legenda Formule 1

“Sa dubokom tugom objavljujemo da je naš voljeni Niki preminuo mirno u krugu porodice u …

Leave a Reply