NASLOVNA / F1 / U Zauberu ocenili su rad ekipe kao neprihvatljiv

U Zauberu ocenili su rad ekipe kao neprihvatljiv

u-zauberu-ljuti-na-sebe

Glavni ljudi ekipe Zauber ocenili su rad ekipe kao neprihvatljiv nakon par katastrofalnih grešaka tokom obavljanja pit-stopova na Velikoj nagradi Austrije.
Šef ekipa Zauber, Moniša Kaltenborn, je nakon trke u Austriji izjavila da je učinak tima “nezadovoljavajući”, nakon što je jedan od automobila dobio dozvolu da izađe iz pit-stopa na nebezbedan način a drugi automobila je uveden u boks u pogrešnom trenutku.

 

Da nevolja bude veća mehaničari nisu uspeli da na pravi način pričvrste zadnji desni točak na bolidu Estebana Gutijereza pre nego što su pokušali da ga vrate nazad na stazu. Gutijerezu je rečeno da zaustavi bolid koji su mehaničari odgurali nazad na “doradu”.

 

Zbog ovog incidenta je tim dobio kaznu od prolazak kroz boks uz zadržavanje od 10 sekundi na trci, a Esteban Gutijerez je dodatno kažnjen sa oduzimanjem 10 pozicija na kvalifikacijama za narednu trku.

 

“Posao koji smo danas uradili nije dovoljno dobar, nije prihvatljiv. Ovakve greške u pit-stopu jednostavno ne smeju da se dešavaju. Razmotrićemo način na koji obavljamo neke stvari. Biće preuzeti odgovarajući koraci,” izjavila je Moniša Kaltenborn.

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Niki Lauda na udaru kritika

Preminuo Niki Lauda, legenda Formule 1

“Sa dubokom tugom objavljujemo da je naš voljeni Niki preminuo mirno u krugu porodice u …

Leave a Reply