19/04/2024 10:55:07 PM
NASLOVNA / F1 / Šumaher: Stiže dokumentarac o sedmostrukom šampionu F1

Šumaher: Stiže dokumentarac o sedmostrukom šampionu F1

Dokumentarac o životu i karijeri Mihaela Šumahera biće objavljen ove godine. Kako se navodi, porodica sedmostrukog šampiona Formule 1 je učestvovala u stvaranju filma.

Šumaher samostalno diše i otvara oči

Film pod naslovom ‘Šumaher’ sadrži intervjue sa Mihaelovim ocem Rolfom, suprugom Korinom i decom Mikom i Đinom, ljudima koji su obeležili njegovu karijeru i do sada neviđenim snimcima.

Dokumentarac je trenutno u post-produkciji, a delo je Hansa Bruna Hamertonsa i Mihaela Veha. Producenti su Benjamin Sikel i Vanesa Noker. ‘Rocket Sicence’ je zadužen za izvršnu produkciju.

“Film istražuje brojne aspekte života ove kompleksne ličnosti – nemilosrdnog vozača Formule 1, ambicioznog momka sa snom, skromnog mehaničara, timskog igrača i posvećenog oca i prijatelja”, navodi se u saopštenju.

“Ovo je važna godina za Mihaela Šumahera, koji je napunio 50 godina u januaru, a obeležiće i 25 godina od prve pobede u novembru”.

Film će biti premijerno predstavljen na Kanskom festivalu.

Izvor: Sportklub.rs

Ferštapen: Možemo da se nosimo sa Ferarijem

Veliki broj ljubitelja Formule jedan pred početak sezone bio je ubeđen u jedno – za šampionsku titulu boriće se Ferari i Mercedes, dok je ostatku karavana prognozirana u najboljem slučaju borba za bodove. A onda je došla sezona i u njoj iskorak sa mesta koje je malo ko očekivao – ekipe Red Bula.

Mercedes je neprikosnoven, jedno pitanje je da li će uspeti nemoguće i sve trke završiti pobedama “1-2”, a za mnoge iznenađujuće Maks Ferštapen, vozač Red Bula, od početka sezone na svih pet trka bio je bolji od bar jednog vozača Ferarija.

Poslednja u nizu bila je Barselona i treće mesto:

– Nikada ne možete da budete sto posto sigurni, ali sam bio ubeđen da možemo da uđemo u duel sa Ferarijem. I u kvalifikacijama smo bili blizu, tako da mislim da je mojoj trci doprineo i prvi krug, kad sam obišao Sebastijana Fetela. Posle sam mogao da vozim po svom ritmu.

Ipak, 21-godišnji Holanđanin ističe da može i bolje:

– Dobro jeste, ali ne kao Mercedes. Moramo, jasno je, da radimo još jače i da poboljšamo bolide. Ipak, dobro je što smo smanjili razliku u odnosu na Ferari, tako da sam srećan zbog toga, zaključio je Ferštapen.

Izvor: Hotsport.rs

PROČITAJ I OVO!

Kinezi Formula

Koliko vozači izgube KG tokom jedne trke?

Vozači Formule 1 ne samo što moraju da voze neverovatnim brzinama i da upravljaju veoma …

Leave a Reply