NASLOVNA / F1 / Zoran Stefanović ponovo želi u Formulu 1

Zoran Stefanović ponovo želi u Formulu 1

Zoran-Stefanović-Formula-1

Kako prenosi Sport klub, nekadašnji prvi čovek Stefan GP tima, sa kojim je želeo da uđe u Formulu 1 2010. godine, otkrio je da se sastao sa jednim od čelnika šampionata Rosom Bronom i da ima plan da pokrene novi tim, koji bi imao sedište u Italiji.

Stefanović je pre sedam godina pokušao da uđe u Formulu 1, dobio je staru šasiju Tojote i angažovao Kazukija Nakađimu, ali je Svetska automobilska federacija tada odbila njegovu prijavu.

Poslednjih nedelja već je bilo priče da jedan kineski tim želi da uđe u Formulu 1, a Stefanović je tokom vikenda na stazi „Red Bul ring“ objavio da su već napravljeni prvi koraci za pokretanje ekipe. Objavio je da će sedište tima biti u Parmi i da je angažovao Enrikea Skalabronija, koji će se baviti tehničkim aspektima unutar ekipe, a da je takođe postignut dogovor oko upotrebe vazdušnog tunela.

„Ovde sam da bih se sastao sa Rosom Bronom, pošto ću osnovati tim koji će bazu imati u Italiji. Pre nego što sam došao u Austriju, postigao sam veoma važne dogovore – oko baze u Parmi, koja će biti blizu lokacije na kojoj je vazdušni tunel. Takođe sam potpisao ugovor sa specijalistom za aerodinamiku, koji će nam pomoći u ovom projektu“, rekao je Stefanović za motorsport.com.

Takođe, Stefanović je najavio da će u narednih 12 meseci raditi na svemu što je potrebno da bi tim funkcionisao i da mu je cilj da uđe u Formulu 1 2019. godine ako Svetska automobilska federacija otvori tender za bar jedno mesto u šampionatu.

Prvi čovek vladajućeg tela Formule 1 Žan Tod jasno je istakao da će prilika za ulazak novih timova u šampionat biti samo ako bude siguran da postoje ozbiljni kandidati za to mesto.

„Kada osetimo da je pravo vreme, onda ćemo otvoriti tender. U ovom trenutku imamo deset timova, a ideja je da se proširimo na 12. Imamo priliku, a ako budemo imali jedan ili dva jaka tima, to će biti moguće“, naglasio je Tod.

Izvor: Sportklub.rs

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply