10/05/2021 12:42:39 AM
NASLOVNA / F1 / Simonds: “Vilijamsov uspeh nije slučajnost”

Simonds: “Vilijamsov uspeh nije slučajnost”

simonds-rezultati-vilijamsa-nisu-slucajnost

Po poslednjim navodima tehničkog direktora ekipe Vilijams njihov uspeh u prvoj polovini 2014. sezone nije slučajajnost i ovaj tim će i dalje biti u vrhu po plasmanu, sem ako ne bude nekih drastičnih promena.

 

U prvih 11 trka ove sezone Vilijams je tri puta bio na podijumu, i to sva tri puta Valteri Botas. To im je donelo treće mesto u konkurenciji konstruktora, sve dok Fernando Alonso svojim podijumom u Mađarskoj nije vratio Ferrari na tu poziciju sa prednošću od sedam bodova.

 

To je navele neke, među kojima je i šef Meklarena, Erik Bulije, da posumnjaju u to koliko je Vilijams dobar. Komentari se uglavnom odnose na to da je ovoj ekipi odgovaralo kojeg tipa su bile dosadašnje staze i da oni neće uspeti da i na kraju godine budu na trećem mestu. Međutim, iz Vilijamsa se ne slažu sa takvim konstantacijama.

 

“Naravno da su konfiguracije staza imale uticaj na performanse svih timova, pa i našeg. Ali naš cilje je da napravimo bolid koji podjednako dobro funkcioniše na svih 19 trka, ali to nijedan tim nije uspeo, uključujući i Mercedes,” rekao je Pet Simonds, tehnički direktor Vilijamsa.

 

“Jesmo imali slabije rezultate na stazama koje su slične kao recimo ona u Austriji, ali to ne znači da mi nemamo treći najbolji automobila. Ako uspemo na pravi način da ga poboljšamo do kraja godine bićemo treći najbrži na svim trkama do kraja šampionata,” izjavio je Simonds.

 

Izvor

 

PROČITAJ I OVO!

Niki Lauda na udaru kritika

Preminuo Niki Lauda, legenda Formule 1

“Sa dubokom tugom objavljujemo da je naš voljeni Niki preminuo mirno u krugu porodice u …

Leave a Reply