NASLOVNA / F1 / Rosberg: Ne delimo sve podatke

Rosberg: Ne delimo sve podatke

Nico je priznao da nema razmene svih informacija sa timskom kolegom.

 

start-m-cata-2014-21-886x590

 

Iako u ekipi Mercedesa insistiraju na tome da se svi podaci moraju deliti, Rosberg i Hamilton sve manje poštuju to pravilo.

 

Nico je izjavio da su informacije koje se tiču bolida dostupne obojici, ali detaljnije podatke o podešavanjima kojima se stiče prednost tokom trkačkog vikenda svako od njih ipak zadržava za sebe.

“U suštini, podaci nisu nedostupni, ali sigurno nećete doći i reći timskom kolegi-Evo, pogledaj šta sam uradio. Ako uspemo da pronađemo neke nijanse koje će nam doneti prednost, zadrzaću to za sebe”.

 

“Naravno, većina podataka se deli jer je to neophodno Mercedesu kako bi napredovao. Nas dvojica sarađujemo jer znamo da smo tako najjači. Ipak, ako bilo ko od nas uoči mogućnost da napravi malu prednost, svakako će je iskoristiti”, rekao je Nico Rosberg.

 

 

Ovakvo ponašanje se ne sviđa Mercedesovom šefu. Naime, Toto Wolff je priznao da nije zadovoljan razmenom informacija između njegovih vozača, posebno u poslednje vreme:

 

“Mi želimo da zadržimo duh ekipe, a pravilo Mercedesa je uvek bilo da između dva dela garaže mora da postoji saradnja. Samo tako možemo da budemo konkurentni i naredne godine.”

 

“Naš cilj je da na svakoj trci naučimo ponešto, a da bismo u tome uspeli oni moraju da sarađuju. Iako obojica znaju da sve mora da bude otvoreno, situacija se malo zaoštrava. Ne smemo im dozvoliti da čuvaju podatke tokom kvalifikacija i do samog kraja da kriju jedan od drugog koliko su brzi. Na taj način nam ne ostavljaju dovoljno vremena da poradimo na bolidu, ako bude potrebno”.

 

“Posebno ne želim da vidim kako neko namerno uništava svoj brzi krug. Znam da je vozačima glavni cilj osvajanje titule. Međutim, ekipa želi da, pre svega, osvoji šampionat konstruktora.

 
Dakle, ako je ikako moguće, želim da prvo osvojimo titulu za tim, a onda ćemo ih pustiti da se bore koliko god hoće”, završio je Wolff.

izvor

PROČITAJ I OVO!

Kinezi Formula

Koliko vozači izgube KG tokom jedne trke?

Vozači Formule 1 ne samo što moraju da voze neverovatnim brzinama i da upravljaju veoma …

Leave a Reply