NASLOVNA / F1 / Petak Suzuka

Petak Suzuka

Prvi trening

Jedan od najlepših F1 vikenda u kalendaru počeo je standardno sa Mercedesovim pilotima u glavnim ulogama

Nico Rosberg je na prvom treningu bio brži od timskog kolege.

Rosberg SuzukaPrvih dvadesetak minuta je prošlo u testiranju novih delova i instalacionim krugovima, a prvo vreme je zabeležio Bottas i ono je iznosilo 1m37.436s. Par minuta kasnije je Rosberg vozio tri desetinke brže, dok je Hamilton zaostajao desetinku za svojim timskim kolegom. Nemac je kasnije dodatno popravio svoje vreme na 1m36.244s i to je bilo najbolje vreme tokom prvih pola sata i prvog stinta koji su timovi imali na Suzuki.

Drugi stint je doneo nova poboljšanja za sve, a najbolji je ponovo bio Rosberg sa vremenom 1m35.461s, dok je hamilton zaostajao desetinku ipo. Pola sekunde iza njih je bio Alonso koji je ponovo bio najbolji od ostalih koji su zaostajali preko jedne sekunde. Vozači Red Vulla za to vreme nisu uspevali da postave konkretnija vremena i njihovi zaostatci za liderima su bili preko dve sekunde.

Poslednjih dvadesetak minuta treninga je bilo rezervisano za duže stintove i vremena su bila oko tri sekunde sporija. Tako je do kraja poredak prvih deset ostao Rosberg, Hamilton, Alonso, Bottas, Raikkonen, Magnussen, Ricciardo, Button, Vettel i Kvyat.

fp1 suzukaDrugi trening

Britanac je imao najbolje vreme ispred timskog kolege, a Mercedes je povećao prednost u odnosu na prvi trening.

Hamilton suzuka

Početni deo treninga je pripao Kevinu Magnussenu koji je sa vremenom 1m37.278s bio pola sekunde brži od Kvyata i Buttona,a Ricciardo je nešto kasnije preuzeo prvo mesto sa desetinku boljim vremenom. Prvih dvadesetak minuta je prošlo i u znaku nekoliko incidenata. Prvo je Kobayashi imao izletanje zbog koga je prerano završio trening, onda je Vergne imao problema sa svojim bolidom zbog čega je morao da se parkira pored staze, a potom je Ricciardo završio u zidu na izlasku na glavni pravac.

Sesija je sat vremena pre kraja prekinuta kako bi se Ricciardov Rad Bull vratio do boksa. Prekid je trajao svega 6 minuta tako da vozači nisu izgubili mnogo vremena. Na stazu su odmah izašli vozači Mercedesa koji su prema očekivanjima odmah zauzeli prve dve pozicije, a brži je bio Hamilton sa krugom 1m35.432s. Odmah nakon toga je došlo do novog izletanja, a ovoga puta je žrtva bio Gutierrez u krivini “Spoon”.

U tim trenucima su vozači polako počeli da prelaze na mekšu komponentu guma pa je Hamilton svoje vreme popravio na 1m35.078, dok je Rosberg uz nekoliko grešaka kasnio dve desetinke. Njima su najbliži pratioci bili Bottas i Button, ali sa znatno većim zaostacima.

Poslednjih pola sata sesije je bilo rezervisano za testiranje bolida sa većom količinom goriva tako da poboljšanja vremena do kraja nije bilo. Poredak prvih deset je na kraju drugog treninga bio Hamilton, Rosberg, Bottas, Button, Vettel, Raikkonen, Alonso, Magnussen, Kvyat i Ricciardo.

fp2 suzuka

izvor

PROČITAJ I OVO!

Niki Lauda na udaru kritika

Preminuo Niki Lauda, legenda Formule 1

“Sa dubokom tugom objavljujemo da je naš voljeni Niki preminuo mirno u krugu porodice u …

Leave a Reply