NASLOVNA / F1 / Niko Rozberg ipak produžuje ugovor sa Mercedesom

Niko Rozberg ipak produžuje ugovor sa Mercedesom

Niko Rozberg ipak produžuje ugovor sa Mercedesom

 

Zašto menjati tim koji dobija? Istom logikom vode se i Mercedesu, pa su odlučili da produže saradnju sa Nikom Rozbergom. On je potpisao novi višegodišnji ugovor sa nemačkim timom. Postoje indicije da je on potpisao novi ugovor još pre početka sezone, ali su iz Mercedesa tek sad objavili tu informaciju.

 

Rozberg se pridružio ˝srebrnim strelama˝ po njihovom povratku u F1 2010. godine, a došao je iz Vilijamsa. Za ove četiri i po sezone pobedio je u šest trka, a čak 17 puta je uspeo da se popne na podijum.

 

Iako detalji ugovora nisu objavljeni, spekuliše se će Nemac zaraditi 55 miliona eura do 2017. godine. Tako je Mercedes osigurao tandem vozača, pošto Luis Hamiltom ima važeći ugovor do kraja 2015. godine.

 

˝Vrlo sam ponosan što mogu da kažem da vozim za ovakav tim. Kao Nemcu, ime Mercedesa ima posebno mesto u mom srcu i vrlo sam srećan što na stazi predstavljam najbolju marku automobila na svetu. Nije bilo lako doći ovde gde smo sada, ali svi smo verovali i uz ogromnu podršku Mercedesa sada smo prvi u F1˝ izjavio je Rozberg.

 

Narednog vikenda vozi se VN Nemačke, a da li će Mercedes imati podršku domaće publike ostaje da se vidi. Ceo vikend u Hokenhajmu možete pratiti na kanalu SportKlub 1.

 

Rezovi u Caterhamu

 
Tim Formule 1 Katerham prolazi kroz radikalne transformacije posle promene u vlasničkim strukturama tima. Novi vlasnici otpustili su 40 zaposlenih u ekipi F1. Među otpuštenima je zamenik tehničkog direktora Džodi Egington i šef operacija na stazi Geri Hjuz.

 

Bivši vlasnik ekipe Katerhama Toni Fernandes prodao je tim konzorcijumu investitora, ali se još uvek ne zna o kome se radi. Jedino što se sa sigurnošću može tvrditi je da kapital dolazi iz bliskoistočnih zemalja, ali se ulaže preko švajcarske administracije.

 

Novi vlasnici su postavili bivšeg vozača Formule 1 Kristiana Albersa za direktora tima, a posao njegovog savetnika obavljaće Kolin Koles. Spekuliše se da će ekipu napustiti najplaćenije osoblje, prevashodno šefovi nekih odeljenja.

 

Albers je izjavio da je njegov cilj deseto mesto u konkurenciji konstruktora do kraja ove sezone. Ako to postignu zaradiće 10 miliona funti od nagrada. On je takođe izjavio da će se truditi da napravi što efikasniji tim u cilju finansijske stabilnosti.

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Kinezi Formula

Koliko vozači izgube KG tokom jedne trke?

Vozači Formule 1 ne samo što moraju da voze neverovatnim brzinama i da upravljaju veoma …

Leave a Reply