NASLOVNA / F1 / Niki Lauda na udaru kritika

Niki Lauda na udaru kritika

113725-lauda

 

Trkački direktor Formule 1 je ljut na bivšeg svetskog prvaka zbog komentara nakon incidenta Kimija Raikonena na prošlonedeljnoj trci na Silverstonu.

 

Na prošloj F1 trci koja je vožena na Silverstonu u Velikoj Britaniji prisustvovali smo težem udesu Kimija Raikonena, koji je na svu sreću prošao bez ozbiljnih povreda. Pritom je oštećena jedan deo zaštitne ograde zbog čega se čekalo čak sat vremena dok se stvar nije popravila.

 

“FIA obraća pažnju na svaki detalj. Zbog toga će mnogi ugasiti televizor. Neverovatno je da se ovoliko čeka na popravku. Šanse da se incident ponovo dogodi na istom mestu su jedan prema milion,” rekao je Niki Lauda.

 

Na ovo nije mogao da ostane miran Čarli Vajtning, trkački direktor Formule 1. On je rekao da je komentar Laude “besmislen” i da u ovom sportu nema mesta takvim komentarima.

 

“Lauda apsolutno nije u pravu. Ovim komentarom je pokazao da ne zna ništa o bezbednosti. Besmisleno je reći da se incident neće ponoviti na istom mestu,” rekao je Vajtning.

 

“Da smo nakon udesa Felipea Mase 2009. rekli da nećemo raditi na jačim vizirima jer je šansa da nekog ponovo pogodi opruga amortizera u glavu minimalna, sada ne bismo imali bezbednije i jače vizire,” dodaje Vajtning.

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Niki Lauda na udaru kritika

Preminuo Niki Lauda, legenda Formule 1

“Sa dubokom tugom objavljujemo da je naš voljeni Niki preminuo mirno u krugu porodice u …

Leave a Reply