NASLOVNA / F1 / VN Italije na čuvenoj stazi Monca u kalndaru i posle 2016

VN Italije na čuvenoj stazi Monca u kalndaru i posle 2016

Posle izjave Bernia Eklstona da će se posle 2016.godine oprostiti od F1 staze u Monci objavljena je vest da će uložiti 10 miliona eura kako ne bi bili brisani iz kalendara:

 

monza-then

 

 

Staza u Monci izvršiće sve planirane korekcije kako bi FOM sa njima posle 2016. produžio ugovor.

VN Italije sve svake godine od 1950. održavala na stazi u Monci osim 1980. kada je ovaj dogadjaj premešten u Imolu. Ipak, stvari su se uzbrurkale kada je Bernie Ecclestone izjavio da će ova staza izgubiti domaćinstvo nad ovom trkom jer je njihov ugovor sa komercijalne strane gledišta očajan.

 

italian-grand-prix-monza

 

Federico Bendinelli, šef trkačkih operacija na ovoj stazi kazao je za SportBusiness International da oni još nisu stigli da informišu Ecclestona o novim incesticijama na ovoj stazi.

“Bernie nam još ništa zvanično nije rekao, mi još ne znamo koju su mu novi uslovi za VN Italije po pitanju komercijalnog ugovora. Mi imamo plan da unapredimo jedan deo tribina, staze i objekata. Ovaj projekat bi trebao da počne ove godine a rok za završetak je četiri godine. Nije fer reći koliko ćemo novca potrošiti ali početna suma biće 10 miliona evra.” kazao je Bendinelli.

 

izvor

 

 

PROČITAJ I OVO!

Niki Lauda na udaru kritika

Preminuo Niki Lauda, legenda Formule 1

“Sa dubokom tugom objavljujemo da je naš voljeni Niki preminuo mirno u krugu porodice u …

Leave a Reply