NASLOVNA / F1 / Mik Šumaher potpisao za Premu u Formuli 4

Mik Šumaher potpisao za Premu u Formuli 4

Nemački vozač Mik Šumaher, sin šampiona Formule 1 Mihaela Šumahera, potpisao je ugovor sa italijanskom ekipom Prema, pa će se i u predstojećoj sezoni takmičiti u Formuli 4. Prema ima mogućnost da se takmiči u italijanskom i nemačkom šampionatu u Formuli 4, ali čelnici te ekipe još nisu odlučili na koje takmičenje će se koncentrisati, navodi se u današnjem saopštenju.

mick_schumacher_feb_2016_1

Šumaher, koji će u martu napuniti 17 godina, prošle sezone vozio je za Van Amersfort Rejsing, u nemačkom šampionatu Formule 4. “Prema je za mene savršen sledeći korak na mom putu da postanem kompletan vozač. Tim je veoma iskusan i otvoren, svi dobro i blisko saradjuju sa nama vozačima a (vlasnik) Andjelo Rosin vodi računa o svakom detalju”, rekao je Šumaher.

mick_schumacher_feb_2016_2

Osim njega, za Premu će nastupati i vodeći karting vozači Estonac Juri Vips i Amerikanac Huan Manuel Korea. Prema blisko saradjuje sa Ferarijevom vozačkom akademijom, ali Šumaher neće biti deo tog programa, uprkos slavnoj istoriji koju je njegov otac ispisao sa tim timom.

mick_schumacher_feb_2016_3

Mihael Šumaher se i dalje oporavlja od teških povreda glave koje je zadobio na skijanju u Francuskoj krajem 2013. godine. Život mu je bio ugrožen, mesecima je bio u indukovanoj komi iz koje je probudjen u junu 2014. godine. Informacije o zdravlju i toku njegovog oporavka su veoma retke.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply