NASLOVNA / F1 / McLaren konačno raskinuo sa Hondom

McLaren konačno raskinuo sa Hondom

McLaren-raskinu-ugovor-sa-Hondom-1

Ekipa McLaren postigla je dogovor sa Hondom oko raskida ugovora i od naredne sezone će koristiti Renoove motore, prenosi „Autosport“.

Japanska kompanija se vratila u Formulu 1 pre dve i po godine, ali nova era saradnje sa britanskim timom nije donela rezultate kakve su svi očekivali. U poslednje tri godine vozači Meklarena imali su velike probleme sa pouzdanošću, a veliki broj trka obeležile su i njihove brojne kazne zbog problema sa motorom.

Honda je prošle sezone unapredila motor, ali je ove godine napravila nekoliko koraka unazad, pa se već mesecima spekulisalo da je kraj saradnje blizu. Meklaren je dugo vremena tražio partnera, a Reno se pokazao kao jedina realna alternativa Hondi.

Izvori bliski britanskom timu potvrdili su da je Meklaren postigao dogovor oko trogodišnjeg ugovora sa Renoom, koji će važiti dok na snazi budu pravila po pitanju motora koja će izvesno biti promenjena krajem 2020. godine.

Po tom dogovoru, Meklaren će dobiti iste motore kao fabrički tim Renoa i Red Bul, dok će se Toro Roso prebaciti na Hondu, što je takođe dogovoru. Zahvaljujući sporazumu sa Renoom, britanski tim je za korak bliži tome da Fernando Alonso potpiše novi, višegodišnji ugovor.

Da je dogovor između Meklarena i Renoa blizu bilo je jasno kada su se pojavile informacije da će Karlos Sains preći u francuski tim i tako započeti niz povezanih događaja. Time što je Toro Roso pustio mladog Španca osigurao je rani raskid ugovora sa francuskom kompanijom i partnerstvo sa Hondom, koja će tako ostati u Formuli 1, posle rastanka sa Meklarenom.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se predstojećeg vikenda Velikom nagradom Singapura, uz direktan prenos na Sport Klubu.

Izvor: Sportklub.rs

Honda: Nadamo se bodovima u Singapuru

U Hondi veruju da mogu do bodova na sledećoj trci u Singapuru.

“Nadamo se da možemo da osvojimo bodove, smatramo da ćemo dati vozačima dovoljno dobar motor da će moći da se bore za poene koji bi bili veoma važni i za nas i za njih”, rekao je Jusuke Hasegava.

Izvor: Sportklub.rs

Fors Indija čuva Okona i Peresa

I pored svih problema koje su imali tokom godine, uprava Fors Indije želi da zadrži Serhija Peresa i Estebana Okona kao vozače sledeće sezone.

Tokom trke u Belgiji, Francuz i Meksikanac su četvrti put imali direktan duel ove sezone. Nakon toga, uprava im je zabranila međusobno trkanje u Monci.

To je neminovno pokrenulo pitanja da li takav tim može da ostane na okupu i prošle godine, ali uprava veruje da može.

“Mislim da tu nema mnogo pitanja. Nema sumnje da želimo da ih zadržimo. Smatramo da je sve ovo što se dešavalo ojačalo njihov odnos. Ali, tržište je tržište, nikada ne znate šta će se desiti sutra i ne možete zabraniti vozačima da traže druge opcije”, pomalo je misteriozan podpredsednik tima Bob Fernli.

I pored pomenutih problema, Fors Indija drži sjajno četvrto mesto u poretku konstruktora sa 113 bodova.

Izvor: Sportklub.rs

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply