18/04/2024 12:59:32 AM
NASLOVNA / F1 / Massa sad daje savete Ferrari-u

Massa sad daje savete Ferrari-u

Massa je prošle godine vozio za Ferrari i lepo se razišao ali sad daje savete kako bi Ferrari trebao da uci od kako da se vrati na vrh od Williams-a
 
“Ovo iskustvo je dragoceno”
 
Felipe Massa, tvrdi da njegov bivši tim, ekipa Ferrarija, treba da uči od Williamsa o tome kako se za par godina vratiti u vrh.
 
Naravno, u priči o oporavku britanske ekipe nikako ne treba zanemariti činjenicu da koriste Mercedesov motor. Ipak, poznavaoci prilika u Formuli 1 složno ocenjuju da je Williams postao “tim iznenađenja”.
 
Sezonu 2013. su završili na skromnom 9.mestu u šampionatu konstruktora, dok se sada nalaze na odličnoj 3.poziciji.
Ove godine se isprva činilo da im, upravo zbog Mercedesovog motora, više odgovaraju brze staze, međutim, oni su ostvarili zapaženi uspeh i na sporijim stazama, poput Hungaroringa.
 
Dakle, FW36 se pokazao kao konkurentan bolid u svim uslovima.
 
Zbog toga ne čudi što je Massa zadovoljan razvojem situacije:
 
“Trebalo nam je malo vremena, ali uspeli smo. Naravno, još uvek ima prostora za poboljšanja. Imamo konkurentan auto, a to je najvažnije. Da li bih imao neki savet za Ferrari ako bi me zvali da se vratim? Naravno, ali neću da se namećem. Ukoliko bih jednog dana ponovo promenio tim, preneo bih svoje iskustvo iz Williamsa”.
 
Novi šef Ferrarija Marco Mattiacci je nedavno izjavio da su definisali 4 glavne oblasti na koje moraju da se fokusiraju tokom letnje pauze.
 
izvor
 

PROČITAJ I OVO!

Kinezi Formula

Koliko vozači izgube KG tokom jedne trke?

Vozači Formule 1 ne samo što moraju da voze neverovatnim brzinama i da upravljaju veoma …

Leave a Reply