NASLOVNA / F1 / Lamborghini zainteresovan za ulazak u Formulu 1

Lamborghini zainteresovan za ulazak u Formulu 1

CnettestLamborghiniAventador a

Kako prenosi B92, italijanski proizvođač supersportskih automobila zainteresovan je za ulazak u “najbrži cirkus” na svetu.

To je potvrdio šef kompanije, Stefano Domenicali, uz napomenu da Lamborghinijeve bolide ne treba očekivati na stazi u skorije vreme.

Domenicali, koji je pre dužnosti izvršnog direktora Lamborghinija bio na čelu Ferrarijevog F1 tima, u razgovoru za Motoring rekao je i da će se to desiti samo ako se u takmičenju Formule 1 dogode određene promene. On je dodao da je ta tema za njega veoma osetljiva, s obzirom da je emotivno vezan za Formulu 1 i naglasio da za Lamborghini u ovom trenutku postoje drugi prioriteti.

“Ipak, auto-moto sport je oduvek bio važan za Lamborghini. Ako se sadašnja platforma F1 takmičenja promeni i kompanija ostane snažna i stabilna – zašto da ne”, kazao je Domenicali. On je objasnio da je trenutno najveća prepreka za ulazak novog tima u Formulu 1 to što su za tako nešto potrebna ogromna novčana sredstva.

“Da bismo ušli u F1, i da bismo bili konkurentni najjačim timovima, a ne samo da tek tako učestvujemo, neophodna su velika ulaganja”, zaključio je Stefano Domenicali.

Inače, italijanski proizvođače je krajem 80-tih i početkom 90-tih godina 20. veka snabdevao motorima nekoliko timova iz Formule 1.

Lamborghini je trenutno fokusiran na razvoj i lansiranje novog modela – krosovera Urus. Očekuje se da ovaj automobil udvostruči prodaju italijanskog proizvođača pošto se pojavi na tržištu 2018. godine.

Izvor: B92.net

PROČITAJ I OVO!

(VIDEO) U Velikoj Britaniji se zapalio test primerak McLarena Speedtail

Speedtail je McLarenov odgovor na Bugatti Chiron, ali za razliku od Bugattija koji se oslanja …

Leave a Reply