NASLOVNA / F1 / Ferrari počinje pripreme za 2015. godinu

Ferrari počinje pripreme za 2015. godinu

Tim iz Maranella je priznao da je njihov zaostatak za Mercedesom nenadoknadiv do kraja godine i da se resursi sada preusmeravaju na bolid za 2015.
 

140006_new2
 
Razvoj F14T neće biti potpuno zaustavljen, a pošto se pravila sledeće godine neće bitnije menjati, ovogodišnji bolid će biti korišćen kao platforma za testiranje rešenja za sledeću sezonu.
 
“Zaostatak za Mercedesom je preveliki, izjavio je Fernando Alonso nakon trke u Austriji.
Španac je trku u kojoj su dominirali timovi sa Mercedesovim motorima završio na petom mestu i on je rekao da Ferrarijev agregat previše zaostaje što je nešto što ne može da se ispravi pre sledeće sezone.
Ipak, Alonso je optimističan po pitanju sledeće godine i veruje da Ferrari može da počne da smanjuje Mercedesovu prednost.
Glasine koje su se pojavile u španskim i nemačkim medijima kažu da je Pat Fry čak ponudio svoju ostavku nakon fijaska sa novim delovima u Kanadi, ali je ta informacija zvanično demantovana iz Maranella.
Razvoj bolida za 2015. je u rukama Jamesa Allisona, a iz Ferrarija je rečeno da se ekipa neće fokusirati prvenstveno na poboljšanje performansi motora, već i na druge oblasti.
 
izvor

PROČITAJ I OVO!

Kinezi Formula

Koliko vozači izgube KG tokom jedne trke?

Vozači Formule 1 ne samo što moraju da voze neverovatnim brzinama i da upravljaju veoma …

Leave a Reply